Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
skoda-fabia-combi-l-01.jpg

Skoda Fabia Combi

1 / 4
skoda-fabia-combi-l-01.jpg
skoda-fabia-combi-l-02.jpg
skoda-fabia-combi-l-03.jpg
skoda-fabia-combi-l-04.jpg

Skoda Fabia Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Skoda Fabia, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 13.190,-*
Tweedehands vanaf:€ 250,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.3 - 21.6s
Maximumsnelheid:50 - 226 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):88 - 190 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.4 - 7.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:3960 x 1642 x 1400 mm
Portieren:4 - 5
Kofferruimte:330 - 1395 liter
Aanhangergewicht:393 - 530 kg

De Škoda Fabia Combi wordt in 1999 op de markt gebracht

Toen de Tsjechische VW-dochter Škoda met de Škoda Fabia eind jaren '90 een nieuwe economyserie in de collectie opnam, de opvolger van de Felicia, moesten de Tsjechen aantreden tegen flinke concurrentie uit andere Europese landen. Lees meer

Interesse in een Skoda Fabia Combi

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Hierdoor leek het een zinvolle strategie om er een brede serie van te maken en de Škoda Fabia in meerdere carrosserieversies op de markt te brengen. Naast de traditionele hatchbacksedan was er daarom een notchbackversie evenals een verlengde versie met een grotere laadruimte, die in 1999 als Škoda Fabia Combi voor het eerst op de markt kwam. Het voordeel voor de producenten: in de economyklasse waren combi's in deze tijd zeldzaam, waardoor de Škoda Fabia Combi nieuwe klanten voor zich kon winnen.

Een groot laadvolume voor een groot gebruikersgemak in de Škoda Fabia Combi

Voor de Škoda Fabia Combi ontwierpen de Tsjechen een carrosserie die verlengd werd vergeleken bij de hatchbacksedan. Hij was gebaseerd op het platform van de VW Polo en had een lengte van 4,23 meter. Voor een combi uit de economyklasse was dit een ongebruikelijke afmeting, die moest zorgen voor een verhoogd gebruikersgemak. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen had de Škoda Fabia Combi namelijk een laadvolume van zo'n 1225 liter. Wanneer de achterste zitplaatsen gewoon gebruikt werden had de combi nog steeds een laadvolume van 425 liter. De eerste generatie van de Škoda Fabia Combi rolde tot eind 2007 van de band. Daarna vond er ook bij de combi een modelwisseling plaats, wat in het voorjaar van 2007 al gebeurde bij de sedans.

Een grotere laadruimte voor de Škoda Fabia combi vanaf 2007

De tweede generatie van de Škoda Fabia combi had een gemoderniseerd design en kreeg in 2010 een facelift. Terwijl er weinig aan het karakter van de serie veranderde, bracht de nieuwe generatie toch een belangrijke verandering met zich mee: om de gebruikswaarde van de Škoda Fabia Combi te optimaliseren, vergrootten de ingenieurs de laadruimte van het model vanaf 2007 met meer dan 50 liter naar zo'n 480 liter. Bij neergeklapte achterste zitplaatsen had de Škoda Fabia Combi nu zelfs een laadcapaciteit van circa 1460 liter.

Een sportmotor voor de Škoda Fabia Combi RS

De Škoda Fabia Combi was in de eerste generatie verkrijgbaar met benzinemotoren met een prestatievermogen tussen 44 kW (60 pk) en 85 kW (115 pk). Het diesel instapmodel was aanvankelijk een 1,9 liter zuigdiesel, maar deze werd in 2005 vervangen door een TDI-motor (de overige dieselmotoren waren al TDI-motoren). In de tweede generatie kwam de fabrikant met een sportieve vernieuwing: met de Škoda Fabia Combi RS was er voortaan ook een sportmotor met een prestatievermogen van 132 kW (180 pk) in de collectie opgenomen.

Beoordelingen voor Skoda Fabia

308 Beoordelingen

4,0