Ford Transit te koop: tweedehands en nieuw

Ford Transit

Ford Transit

De Ford Transit is een van de topspelers bij de bestelbusjes. De Ford Transit is met veel verschillende uitvoeringen, van minibus tot besteller met een verhoogd dak, een van de meest verkochte busjes in Europa. De Ford Transit heeft dit grote marktaandeel al gehad sinds de introductie in 1953. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Ford Transit is een van de topspelers bij de bestelbusjes.


De Ford Transit is met veel verschillende uitvoeringen, van minibus tot besteller met een verhoogd dak, een van de meest verkochte busjes in Europa. De Ford Transit heeft dit grote marktaandeel al gehad sinds de introductie in 1953. In Nederland staat hij steevast met een eervolle vermelding vlak achter zijn voornaamste concurrent, de VW Transporter, in de verkoopstatistieken. Anders dan de VW Transporter was de Ford Transit nooit een auto die emoties opriep. Hoewel het eerste model van de Ford Transit, de Ford FK 1000 net als de VW Transporter een vlakke voorkant met twee ronde lampen had was de Ford nooit zo populair als de VW. Overigens waren de uiterlijke gelijkenissen geen toeval, de ontwerper van de eerste Ford Transit, Alfred Häsner, had eerder bij Volkswagen de Transporter mede-ontwikkelt.


De Ford Transit scoort met laadruimte in plaats van emotie.


De Ford Taunus (de tweede versie van de Transit) is het beste voorbeeld van een auto die niet verkoopt vanwege de emotie die opgeroepen wordt, maar vanwege de grote praktische waarde. De eerste Ford Transit kon duizend kilogram meenemen, vanaf 1965 was een maximaal totaalgewicht van 3250 kilo mogelijk. Hierdoor boodt hij goede concurrentie aan de autobouwers van Volkswagen. Ook had de Ford Transit vanaf 1965 een laadruimte die toen onovertroffen was, hiermee was het een besteller met een bijzonder grote praktische waarde.


Drie aandrijflijnen mogelijk.


Het concurrentievoordeel werd in 6 generaties Ford Transit telkens verder uitgebouwd door Ford. Sinds het eerste model in 1965 bleef Ford inzetten op het aanbieden van de Transit in vele verschillende modaliteiten, zoals een pick-up model, een minibus, en een besteller. Zo kon en kan de Transit in veel verschillende situaties uit de voeten. Hiermee kon de Ford Transit zich onderscheiden van zijn concurrentie, dit zorgt er weer voor dat Ford met de Transit succes kan blijven boeken. Over flexibiliteit gesproken, de Transit is de enige bedrijfswagen die naar keuze met voor- achter- of vierwielaandrijving aangeboden wordt. Vanaf het jaar 2005 wordt de Ford Transit in de Turkse Ford-fabriek in Kocaeli gebouwd, de rechtsgestuurde versie wordt in het Engelse Southampton gebouwd.


Die Vielfalt der Versionen macht den Ford Transit zum Allround Fahrzeug


Het brede scala van verschillende versies van het model en opbouw maakt de Ford Transit tot een allround voertuig voor gebruik als bedrijfswagen en voor de vrije tijd. Het programma van Ford omvat de volgende modellen:


  • Ford Transit Besteller: De klassieker in de Transit-serie, deze wordt aangeboden indrie verschillende lengtes en met 3 verschillende dakhoogten. Afhankelijk van de versie is ligt het laadvolume tussen de 5.8 en de 7.7 kubieke meter. De laatste biedt plaats aan 3 Europallets. Het laadgewicht varieert tussen de 890 en 1555 kilogram. Er is ook een Ford Transit Sport leverbaar, met een motor met 140 pk, en 18 inch lichtmetalen wielen.

  • Ford Transit Personenvervoerder:  De minibus-versie van de Ford Transit  biedt met zijn 3 zitrijen plaats aan maximaal negen personen.  De uitvoering met een lengte van 5.6 meter kan 14 personen herbergen, en de nog grotere versie heeft maximaal 17 passagiers aan boord. De Tourneo-uitvoering heeft een mooier  uitgevoerd interieur, en kan plaats bieden aan acht of negen personen.

  • Ford Transit Combi: De Ford Transit Connect is een voertuig met een bedrijfswagen registratie, dat beschikt over diesel motoren van 75 pk tot en met 110 pk. Deze Transit maakt het programma van de kleine bestelwagens aan de onderkant compleet. De Ford Transit Connect is leverbaar met een laag dak en een korte wielbasis en een lange wielbasis met een  hoog dak.

  • Ford Transit Opbouwchassis: Voor aanpassing naar verschillende uiteenlopende opbouwen heeft Ford ook een Transit met een opbouwchassis. Deze versie is te krijgen met een enkele of een dubbele cabine voor een passagierscapaciteit tot vijf personen. De framelengte is tussen de 2.88 meter en de 4.08 meter en de draagkracht is maximaal 1589 kilogram. Het totaal toelaatbaar gewicht reikt daarmee tot wel 3.3 ton.

  • Ford Transit Special:  Als de Ford Transit Express Line biedt Ford speciale modellen met een hoog dak aan voor de logistiekbranche. De hoogte van de binnenruimte is bijna twee meter, en daarmee kunnen veel goederen gewoon mee. Als de Ford Transit Service Line biedt Ford een model aan die is uitgerust om als mobiele werkplaats of onderdelenmagazijn te dienen, met achterin een ladensysteem.

  • Ford Transit als luxewagen: Met een hoog dak wordt de Transit aangeboden als Tourneo Connect, voor het gebruik als familie- of vrijetijdsauto. De Transit Euroline is de consumentenversie van de “people carrier” met drie zitrijen, die om te klappen zijn. De Ford Transit Nugget is een complete camper, met volledig bed van twee meter, en is naar wens uit te rusten met een hoog of een uitschuifbaar dak. Ook zijn er mogelijkheden om een kaal chassis te kopen om op basis daarvan een camper te (laten) bouwen.