Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford Transit Custom

De Ford Transit Custom: Bedrijfsauto van het jaar 2013

De Ford Transit Custom is een middelgrote bedrijfsauto, nieuw in de modellijn van de Transit. De bedrijfsauto werd in 2012 op de markt gebracht, voornamelijk in Europa. Het is een variant op de vierde generatie Ford Transit. Dit op zichzelf staande model heeft meer ruimte en er is meer om uit te kiezen. Lees meer

Technische gegevens

608 - 608 PS

Vermogen

12.8 - 13.1 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

292 - 296 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

301 - 301km/h

Top snelheid

4.1 - 4.1s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

Zo zijn er diverse mogelijkheden in wielbasis, kleur en uitvoeringen, die de auto tot een aantrekkelijke tweedehands keuze maken. De auto is niet alleen als bedrijfsauto geschikt, maar is ook buiten werktijd een plezier om in te rijden. Dit is ook de doelstelling van het nieuwe Transit model. De auto is ontworpen met het oog op functionaliteit, design, innovatie en efficiëntie. De beloning hiervoor kwam met de titel Bedrijfsauto van het jaar 2013.

Veranderingen in design en toepassingen

Alhoewel de Transit Custom een laadvermogen van een ton heeft, is deze ook wat veranderd om de gewone consument te verleiden. De auto is nog steeds ideaal als bedrijfsauto, maar daarnaast ook gericht op het comfortabel rijden buiten werktijd. Een persoonlijkere look & feel, de mogelijkheid van vele zitplaatsen en extra aandacht aan rijcomfort hebben hiervoor gezorgd. Vaak hebben bedrijfswagens niet de reputatie ook mooi te zijn, maar dat is iets waar deze Ford Transit verandering in brengt. Het lompere van vele andere bestelauto's is bij deze variant goed weggepoetst. De Ford Custom is sportief en oogt zelfs stijlvol, wat een groot verschil is met zijn voorgangers.

Er zijn bij de Transit Custom meer opties om uit te kiezen, zoals een achteruitrijcamera in de binnenspiegel en Lane Keeping Aid. Dit is een toepassing die ervoor zorgt dat je op de rijstrook blijft. Zoals van Ford gewend, kan er gebruik worden gemaakt van innovaties als handsfree technologie, waarbij de smartphone is verbonden aan de auto. Daarnaast is er Driver Alert, dat vermoeidheid signaleert. Van binnen kan de Ford Transit Custom aangepast worden aan de persoonlijke wensen en voorkeuren van de bestuurder. De bekleding is er in diverse uitvoeringen en tevens is er een ruim kleuraanbod voor de Transit Custom.

Drie verschillende carrosserievarianten

De Ford Transit Custom is er in drie verschillende carrosserievarianten. Zo is deze er als bestelauto, als bestelwagen met dubbele cabine en als Kombi. Er zijn twee wielbasisopties en er is keuze uit verschillende laadruimtes. De Ford Transit Custom is daardoor geschikt voor allerlei soorten bedrijven. Zowel de Kombi als de bestelauto heeft twee dakhoogtes om uit te kiezen. Zo is de Transit Custom geschikt voor een breed publiek. Alle drie varianten hebben ook nog eigen uitvoeringen. Iets om op te letten als de auto als tweedehands model wordt gekocht. Er zijn vier verschillende uitvoeringen van de bestelauto: de L1H1, L2H1, L2H1 en de L2H2. De bestelauto met dubbele cabine is er in de varianten L1 en L2. Hier maakt de wielbasis het verschil. L1 heeft een totale lengte van 4,97 meter en L2 een lange wielbasis met een totale lengte van 5,34 meter. Tot slot is er de Kombi in dezelfde varianten als de bestelauto.

Motor en extra's

De Ford Transit Custom heeft maar één motor om uit te kiezen. Dit is de 2.2 liter Duratorq TDCi-dieselmotor. Er kan wel gekozen worden tussen de uitvoeringen 100 pk, 125 pk en 155 pk. Er zit standaard een start-stopsysteem bij. Het brandstofverbruik is dankzij dit systeem slechts 6,6 l/100 km, wat het tot een zuinige auto maakt. De CO2-uitstoot is 178 g/km.

Bij de keuze voor een Transit Custom moet rekening worden gehouden met de soort lading. Zo moet er gekeken worden naar de SEA-methode, ofwel het volume in zand- of rijstzakken gemeten. De Ford Transit Custom is de juiste keuze voor wie zoekt naar een tweedehands auto, geschikt om ladingen mee te vervoeren én geschikt om in de vrije tijd een lekker stuk mee te rijden. De combinatie tussen werk en privé is in deze auto goed terug te zien. De auto kan tweedehands voor een mooi bedrag worden gekocht en is betrouwbaar om nog jaren mee te kunnen. De vele opties om de auto te customizen, zorgen ervoor dat de auto extra persoonlijk wordt. Een plezier om mee naar het werk te gaan en fijn voor in de vrije tijd.

Beoordelingen voor Ford Transit Custom

3 Beoordelingen

5,0