Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
PEUGEOT_EXPERT_1603STYP001.jpg

Peugeot Expert

1 / 4
PEUGEOT_EXPERT_1603STYP001.jpg
PEUGEOT_EXPERT_2004STYP005.jpg
PEUGEOTeEXPERT_1NZ2023.jpg
Expert.jpg

Sterke punten

  • Comfortabel voor een bestelwagen
  • Zuinige motoren
  • Ook als elektrische e-Expert

Zwakke punten

  • Minder grote laadruimte dan concurrentie
  • Weinig onderscheid zustermodellen
  • Storingen AdBlue-systeem

Peugeot Expert Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Peugeot Expert, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:11.5 - 22.3s
Maximumsnelheid:138 - 175 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):171 - 216 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):6.4 - 9 0
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4440 x 1810 x 1940 mm
Portieren:5 - 6
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:654 - 800 kg

Een van de velen

In 2016 stelde Peugeot zijn gloednieuwe Expert voor, die voortaan op het moderne EMP2-platform rust van de personenwagens en daarmee een veel hoger comfortniveau haalt dan zijn voorganger. Maar het was niet de enige, want de Citroën Jumpy, Toyota ProAce, Opel Vivaro en Fiat Scudo zijn tegenwoordig allemaal identiek aan de Expert.

Interesse in een Peugeot Expert

Peugeot Expert tweedehands auto
Peugeot Expert nieuwe auto
Peugeot Expert dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Het EMP2-platform dat de Peugeot Expert ondersteunt geeft het model een bijzonder verfijnd rijgedrag voor een bestelwagen, met een hoog comfortniveau en een goede stilte aan boord.

  • Onder de kap liggen er zuinige dieselmotoren, eerst 1,6 en 2 liter groot, later werd de 1.6 vervangen door een 1.5. De 2.0 BlueHDi gaat bovendien tot 180 pk en kan gekoppeld worden aan een soepel automaatbak.

  • Naast de dieselversies is er ook een elektrische e-Expert, die dankzij zijn batterij van 75 kWh een rijbereik van meer dan 300 km belooft.

  • Je kan de Peugeot Expert in drie verschillende lengtematen krijgen, maar ook koelwagens, personenversies, chassis-cabines of campervans zijn mogelijk op het platform.

Alle belangrijke gegevens over de Peugeot Expert

Motoren

Bij zijn lancering kreeg de Peugeot Expert twee dieselmotoren: een 1.6 BlueHDi van 95 of 115 pk en een 2.0 BlueHDi van 120, 150 of 180 pk. In 2019 kwam er een technische update, waarbij de 1.6 BlueHDi werd vervangen door een 1.5 BlueHDi die 100 of 120 pk ontwikkelt. De 2.0 BlueHDi is vandaag enkel met 145 of 180 pk te bestellen. Een manuele zesbak is standaard, optioneel kan je kiezen voor een 8-trapsautomaat op de 2.0 BlueHDi.

In 2020 lanceerde Peugeot de elektrische versie van zijn middelgrote bestelwagen, de e-Expert. Die heeft een elektromotor van 136 pk op de vooras en wordt gevoed door een 50 of 75 kWh grote batterij, met een rijbereik tot 330 km. De grotere batterij is enkel beschikbaar op de Standard- en Long-versies.

Peugeot is ook begonnen met de productie van een waterstofversie van de Expert, de e-Expert Hydrogen, die een volledig elektrisch rijbereik van 400 km combineert met een tankbeurt van amper 3 minuten.

Afmetingen

De Peugeot Expert heeft drie koetswerklengtes: Compact (L1), Standard (L2) en Long (L3). De Compact is 4,61 meter lang, de Standard 4,96 meter lang en de Long 5;31 meter lang. De Compact heeft ook een kleinere wielbasis vergeleken met de andere twee varianten: 2,93 meter ten opzichte van 3,28 meter.

De laadruimte is 3,32 meter lang in de COmpact, 3,67 meter lang in de Standard en 4,02 meter in de Long, met een laadvolume van respectievelijk 4,6, 5,3 en 6,1 m³. Daarmee doen de Expert en zijn identieke broertjes het wat minder goed dan bestelwagens als de Renault Trafic en Ford Transit Custom. Het maximale laadvermogen gaat tot 1,3 ton, het maximale trekvermogen tot 2,3 ton, afhankelijk van de motorisatie.

Uitvoeringen

De Peugeot Expert is er ook met een dubbele cabine, of als personenbus Peugeot Expert Combi. Wil je meer luxe, dan biedt Peugeot ook de Traveller aan, die beter is uitgerust en gericht is op gezinsgebruik. Peugeot biedt zelf ook een koelwagen aan van de Expert, maar er zijn heel wat verschillende ombouwmogelijkheden bij experts, zoals een chassis-cabine of een kipper, campervans, wagens die zijn aangepast voor rolstoelvervoer, enzovoort.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Wegens de huidige problemen met de toeleveringsketen op het moment van schrijven (november 2022) heeft Peugeot maar een beperkt gamma van de Expert in de aanbieding: enkel de Expert met dubbele cabine en de koelwagen Expert Frigo staan in de configurator. De Expert L3 met dubbele cabine is te koop vanaf 28.946,28 euro zonder btw, de elektrische e-Expert L3 met dubbele cabine kost minstens 42.960,33 euro zonder btw.

Op de tweedehandsmarkt is deze generatie van de Expert al te vinden vanaf 11.000 euro, al zit er erg veel verschil tussen de uitvoeringen en de mogelijke uitrusting op het model. De e-Expert is nog vrij zeldzaam en is pas te koop vanaf 40.000 euro, maar er zijn natuurlijk ook volledig elektrische versies te vinden van de Citroën Jumpy, Opel Vivaro, Toyota ProAce en Fiat Scudo.

Design-highlights en interieur

De Peugeot Expert onderscheidt zich van de andere Stellantis-busjes door een eigen snoet met unieke koplampen, een afwijkende grille en een dito voorbumper. Ook heeft het model eigen velgdesigns als je voor lichtmetalen velgen kiest. Verder is de Expert quasi identiek aan zijn broertjes van bij Citroën, Fiat, Toyota en Opel, wat jammer is voor het straatbeeld, maar voordelig kan zijn als je op zoek bent naar onderdelen. In tegenstelling tot de busjes bij sommige andere merken kan je bij de Expert kiezen voor xenonkoplampen. Voor de toegang tot de laadruimte heb je optioneel twee zijdelingse schuifdeuren, achteraan kan je kiezen voor klapdeuren of een kofferklep.

Als een personenwagen

Aan boord is de afwerking niet op het niveau van een personenwagen, maar het comfortniveau is dat wel dankzij een comfortabele zitpositie - zeker in de dubbele cabine of de personenversies - en een goede geluidsisolatie. Het luxegevoel hangt echter sterk af van de uitvoering: standaard is de Expert vrij kaal, maar optioneel kan je kiezen voor een infotainmentsysteem met smartphonekoppeling, een multifunctioneel stuurwiel, zetelverwarming en meer.

Rijhulp en veiligheid

De Peugeot Expert kreeg in 2022 een zilveren medaille voor zijn veiligheidsuitrusting, waarmee hij de nochtans identieke Citroën Jumpy verslaat. Dit verdient hij aan zijn iets beter werkende snelheidsassistent. Qua veiligheidssystemen beschikt de Expert over een noodremhulp met voetgangersherkenning, een rijstrookassistent en een dodehoekmonitor.

Alternatieven

Vind je niet de uitvoering die je wil van de Peugeot Expert, dan kan je ook voor de Citroën Jumpy, Toyota ProAce, Opel Vivaro en de Fiat Scudo kijken: het zijn immers allemaal identieke modellen, met enkel een afwijkende snoet en wat verschillen in de uitrusting. Al deze modellen hebben ook een elektrische versie. Buiten het Stellantis-concern heb je de Ford Transit Custom, Renault Trafic/Nissan Primastar en de Volkswagen Transporter als voornaamste concurrenten voor de grotere versies van de Peugeot Expert. Die hebben minder het rijgedrag van een personenwagen zoals de Expert, maar zijn wel praktischer.

FAQ

Hoeveel kost een Peugeot Expert?
De Expert L3 met dubbele cabine is te koop vanaf 28.946,28 euro zonder btw, de elektrische e-Expert L3 met dubbele cabine kost minstens 42.960,33 euro zonder btw.
Hoeveel pk heeft een Peugeot Expert?
Er zijn twee dieselmotoren beschikbaar in de Peugeot Expert: een 1.5 BlueHDi die 100 of 120 pk ontwikkelt, of een 2.0 BlueHD die vandaag met 145 of 180 pk te bestellen is.
Wat mag een Peugeot Expert trekken?
Het maximale trekvermogen van de Peugeot Expert varieert tussen de 1,8 en de 2,3 ton. De elektrische e-Expert mag tot 1 ton trekken.

Beoordelingen voor Peugeot Expert

10 Beoordelingen

4,1