Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Fiat Talento te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Talento

Fiat Talento

Een bedrijfswagen met vele talenten

Een goede bedrijfswagen heeft veel laadruimte, kan tegen een stootje en is ook nog prettig geprijsd. Zoek je een gebruikte bedrijfswagen, kijk dan eens naar de Fiat Talento. Deze bedrijfswagen beschikt over alle luxe en comfort van een personenauto en combineert dat met flink wat laadruimte en een pittige motor. Met een gemiddeld brandstofverbruik is deze bestelwagen zeker een optie als je op zoek bent naar een gebruikte Fiat. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Fiat Talento

Fiat Talento - de ontwikkeling van het model

Als het gaat om lichte bestelwagens, dan staat de Italiaanse autofabrikant Fiat behoorlijk goed bekend. Fiat heeft een aantal bestelwagens op zijn naam staan, waarvan de Talento er één is. De Fiat Talento werd voor het eerst in 1989 verkocht. Er zijn twee generaties Talento, die elkaar niet opvolgen omdat er ruim 22 jaar tussen zit.

Fiat heeft er een gewoonte van gemaakt om de bedrijfswagens die ze maakt, te vernoemen naar oude munten. Zo is Talento is de Italiaanse naam voor talent, een munt uit de oudheid. Je ziet deze gewoonte ook terug bij o.a. de Fiat Ducato (dukaat), de Fiat Penny (penning) en de Fiat Fiorino (florijn).

De eerste generatie Talento werd tussen 1989 en 1994 gemaakt. Het Fiat-bedrijfswagenprogramma had de productie van de Fiat 900T en Fiat 238 stopgezet en de Talento was bedoeld om deze leegte op te vullen. Onder de Talento zat een korte versie van de wielbasis van de 1e generatie Fiat Ducato . De Talento was beschikbaar in 1 standaard versie met een laag dak. in plaats van een schuifdeur was deze bestelauto voorzien van een kleine openslaande zijdeur.

In 1994 werd de Ducato vernieuwd waarna de productie van de Talento werd stopgezet. Een jaar later werd de Fiat Scudo uitgebracht die zich een trede onder de Ducato bevond. Deze bestelwagen wordt gezien als de directe vervanger van de eerste generatie Talento’s.

In juni 2016 introduceerde Fiat de nieuwe generatie Talento’s op de markt en deze moesten de Scudo gaan vervangen. De Fiat Talento is min of meer een kloon van de Renault Trafic III en de Opel Vivaro B. Nadat Fiat stopte met de samenwerking met PSA in het segment bedrijfswagens, ging men de samenwerking aan met Renault. De Talento is het eerste voertuig dat het resultaat is van deze samenwerking met Renault. Een nieuwe Talento is er al vanaf € 18.675. Koop je een gebruikte Fiat Talento dan zal de prijs onder deze marktprijs liggen.

Streepje voor op de concurrentie

De Fiat Talento heeft een royaal laadvermogen tot 8, 6 m3 en dat maakt deze bestelauto tot een ideale werkpartner met een veelzijdig karakter. Als je kijkt naar het totale aanbod aan bedrijfswagens van Fiat Professional, dan past de Fiat Talento precies tussen de Doblo en de Ducato in.

De vergelijkbare modellen die op de markt zijn, zijn o.a. de Opel Vivaro , Renault Trafic en Nissan NV300 .

Extra turbo voor het zware werk

De Talento is voorzien van een twinturbo dieselmotor van 145 pk met een koppel van 340 Nm bij 1.500 tpm. De bestelauto verbruikt gemiddeld 6,1 l /100 km en haalt een maximumsnelheid van 177 km/u. De bestelbus is verkrijgbaar met 5 verschillende motoren.

Allereerst is daar de 95 Multijet viercilinder dieselmotor met directe commonrail inspuiting en een variabele turbo. Deze motor heeft een maximaal vermogen van 95 pk (70 kW) bij 3500 t/min. Het maximale koppel is 260 Nm bij 1500 t/min. Als tweede is er de 120 Mulitjet motor. Dit is ook een commonrail viercilinder motor maar deze heeft meer pit dan de Multijet 95. Het maximale vermogen is 120 pk (88 kW) bij 3500 t/min en het maximale koppel is 300 Nm bij 1750 t/min.

Dan schakelen we nu over naar de EcoJet motoren die Fiat voor de Talento gebruikt. De 95Ecojet is ook een viercilinder-in-lijn dieselmotor met directe common-rail inspuiting en variabele turbo. Het maximaal vermogen is 95 pk (70 kW) bij 3500 t/min. Het maximale koppel is 260 Nm bij 1500 t/min. De 125EcoJet heeft vervolgens een maximaal vermogen van 125 pk (92 kW) bij 3500 t/min en een maximaal koppel van 320 Nm bij 1500 t/min. De 145 EcoJet tenslotte heeft een maximaal vermogen van 145 pk (107 kW) bij 3500 t/min en een maximaal koppel van 340 Nm bij 1750 t/min.

Uitrusting en opties

Rijassistemtie- en veiligheidssytemen horen tot de standaarduitrusting van de Talento.

Zo bewaakt het Trailer Stability Assist-systeem de koersstabiliteit bij het trekken van een aanhanger. Als de aanhanger dreigt te gaan slingeren, past het systeem automatisch het motorvermogen aan. Als het nodig is dan remt het de afzonderlijke wielen af. Op deze manier wordt dan geprobeerd de stabiliteit van de aanhangercombinatie te herstellen.

Hill Holder

Bij het omhoog wegrijden op een helling houdt de Hill Holder het voertuig nog even geremd. Zo is het zelfs bij een volgeladen voertuig niet nodig om de handrem te gebruiken om terug rollen te voorkomen.

Elektronische stabiliteitsregeling (ESC)

Het ESC-systeem zorgt dat het voertuig in gevaarlijke situaties bestuurbaar blijft. Denk bijvoorbeeld aan een plotselinge uitwijkmanoeuvre. De ESC bewaakt doorlopend een aantal kritische parameters, zoals rijsnelheid, zijdelingse acceleratie, stuuruitslag en grip. Als uit berekeningen blijkt dat de Talento een andere koers volgt dan de bedoeling was, dan grijpt het systeem in. Hierbij wordt het aandrijfkoppel gereduceerd en de wielen worden afzonderlijk afgeremd. Zo kan de bestuurder de bestelwagen weer helemaal onder controle krijgen.

Traction+

De Talento is ook voorzien van Traction+ . Dit is een innovatief tractieregelsysteem dat op gladde of slechte wegen zorgt dat de aandrijfkracht behouden blijft. Als een van de aangedreven wielen dreigt door te slippen of grip verliest, dan zorgt het systeem dat dit wiel wordt afgeremd. Er wordt dan meer aandrijfkoppel overgebracht naar het wiel dat de meeste grip heeft.

Naast deze opties is elke Talento voorzien van een bestuurdersairbag, bijrijdersairbag, all-seasonbanden, regensensor en lichtsensor. Met de volgende accessoires kan de bestelwagen nog verder gepersonaliseerd worden: tablethouder, houten laadvloer, transportset-staal en plafondrek voor laadruimte

Ideaal als tweedehands bedrijfsauto

De Fiat Talento is een bedrijfswagen die bij uitstek geschikt is voor ondernemers die een betrouwbare bestelwagen zoeken met voldoende laadruimte en die economisch in het gebruik is. De Fiat Talento combineert comfort voor de bestuurder met een krachtige motor en veiligheid. Ook een gebruikte Fiat Talento kan nog prima werken voor je bedrijf.