Ford Tourneo Connect te koop: tweedehands en nieuw

Ford Tourneo Connect

Carrosseriekleur

Tweedehands Ford Tourneo Connect: de ultieme van conversie

De Tourneo Connect Ford is een ideale tweedehands auto, voor ontspanning en vrijetijdsvervoer. Het is in wezen een Ford Transit Connect met zijramen en een achterbank. De Tansit (Connect) zelf is een compacte panel van of minivan, afgeleid van de Ford Focus en door Ford gemaakt met het oog op de Europese markt, ter vervanging van sedans als de Ford Escort en de Ford Fiesta. Oorspronkelijk werd de Tourneo vooral in het leven geroepen voor de Noord-Amerikaanse markt. Daar moest hij de zogenaamde chicken tax omzeilen. Dat is een belasting van 25% op de import van lichte trucks in Noord-Amerika. Vandaar dat alle Transits voor de Amerikaanse markt altijd in de vorm van een Tourneo verschijnen. Wat dit betreft is de Tourneo Connect dus ook gemaakt naar het voorbeeld van de Tourneo. Zoals de Tourneo de passagiersversie van de Transit is, zo geldt hetzelfde voor de Tourneo Connect ten aanzien van de Transit Connect.

Ford Tourneo Connect: een jonge eerste generatie (2002-2013)

De Tourneo Connect Ford ging voor het eerst in productie in 2002 en debuteerde op de Britse markt. De hoofdkwalificatie van commercieel voertuig situeerde het doelpubliek aanvankelijk binnen de wereld van de taxibedrijven. Om deze niche te verruimen werd de Tourneo Connect in de markt gezet als polyvalent voertuig voor dubbel gebruik. Hiermee werd benadrukt dat deze Ford zowel professionals als gezinnen kon dienen, en kon de Tourneo Connect in concurrentie treden met soortgelijke wagens als de Citroën Berlingo, de Volkswagen Caddy, de Peugeot Partner, de Opel/Vauxhall Combo Tour en de Fiat Doblí².

Basis, vernieuwingen en onderscheidingen

De Transit Connect is gebaseerd op het C170 platform met voorwielaandrijving dat ook de Ford Focus kenmerkt. Eerder dan een bestaande body te converteren naar een van, werd de Transit Connect gewoon met slimme schuifdeuren voorzien en opklapbare banken. Het design werd meteen bekroond tot Van of the Year 2004 door het Professional Van and Light Truck Magazine. In 2010 werd hij ook nog eens de North American Truck of the Year op de Noord-Amerikaanse International Auto Show. Deze slimme ingreep is ook meteen tekenend voor de voornaamste vernieuwingen doorgevoerd door de Ford Transit/Tourneo Connect. Bij zijn introductie was dit voertuig immers enig in zijn soort. Zijn design kon dan ook op veel navolging rekenen omwille van de vele mogelijkheden die het bood, zowel voor professioneel als privégebruik. Het bood Ford lange tijd een aanzienlijk concurrentievoordeel en onderstreepte hoe dicht Ford met de Connect zijn ideaal van de multifunctionele wagen benaderde.

Beoordelingen voor Ford Tourneo Connect

5 Beoordelingen

4,6