Ford Streetka te koop: tweedehands en nieuw

Ford Streetka

De Ford Streetka, de ideale stadsauto

Als tweeverdiener of als starter heb je heel wat aan planning nodig om alles wat moet en wat je graag wilt ook te kunnen bereiken. Een tweede auto is voor de eerste groep dan ook geen luxe, maar eerder noodzaak. Een auto voor de starter is meer dan alleen een droom. In beide gevallen past de Streetka als een handschoen.

Stadsauto

Als gezin heb je er graag een stadsauto bij. Een kleine auto die weinig plaats inneemt en bovendien makkelijk bij het parkeren en zuinig is. Maar je wilt geen slak, het mag best wel wat pittig zijn. Als jongere zoek je een leuke betaalbare auto waarmee je gezien mag worden en die sportief is. Fordheeft met de Streetka hierop ingespeeld en gewonnen. De auto is snel geaccepteerd en door velen inmiddels omarmd.De Streetka is sinds 1996 te koop. Hij is in die tijd aangepast qua style en extra's, maar het basismodel is herkenbaar gebleven. Heel bijzonder is de cabrioletuitvoering. Hij valt op door elegantie en sportiviteit. De Streetka gebruikt gemiddeld zo rond de 1 op 18 en is daarmee zuinig te noemen. Misschien haalt de Sportka, met zijn 1,6 liter motor en 95 pk dat niet, maar daarom is heeft hij wel extra pit.

Occasion

Wanneer je op zoek gaat naar een tweedehands Streetka van Ford dan zul je al snel zien dat zelfs de oudere uitvoering nog prijsvast zijn. Een teken dat de auto zijn waarde behoudt. Het is een kleine rakker die heel goed reageert op de bestuurder en daardoor een beginnend bestuurder meer zekerheid geeft. Hij is relatief snel en kan van 0 naar 100 in een goede 12 seconden. Hij houdt van bochtenwerk doordat hij goed strak op straat staat. Het is een auto die je het best kunt beschrijven als een hippe car met prima rijkwaliteiten, die bovendien door zijn kleurencombinaties veel plezier oplevert. Sta je voor de keuze om een tweedehands auto aan te schaffen dan loont het om ook naar de Ford Streetka te kijken. Voor de vrijgezel of het jonge paartje is misschien de cabriolet uitvoering iets om over na te denken. Mooi, vlot, hip, leuk en veilig. Meer dan genoeg redenen om met een Sportka Ford thuis te komen.

Eigenzinnig

Je verwacht het misschien niet direct bij Ford, maar het merk is behoorlijk eigenzinnig. Fords zijn meer dan degelijke en betrouwbare auto's. Ze laten je het rijden echt beleven en genieten. Dat komt tot uitdrukking bij de beoordeling van Streetka eigenaren. Bijna zonder uitzondering geven ze hoge waarderingen. Zoals een zo goed als vaste 9 voor betrouwbaarheid en een 8 voor de motor. Met de Streetka was Ford een van de eersten die kleur en fun in het autoverkeer brachten. Nieuwe speciale designs in plaats van eenduidige kleuren. In de loop der jaren is deze kleine auto uitgegroeid tot een reus onder de dwergen, die zeker niet misstaat bij een jongere die van wat pep houdt of naast een degelijke middenklasser als 'extraatje'.

Beoordelingen voor Ford Streetka

17 Beoordelingen

4,1