Ford Focus te koop: tweedehands en nieuw

Ford Focus

Ford Focus

De Ford Focus is ontstaan uit de Ford Escort die vanaf 1968 geproduceerd werd en in 1998 het veld ruimde voor de Ford Focus. Deze werd als drie- en vijfdeurs hatchback en als vierdeurs sedan geïntroduceerd en wereldwijd geproduceerd. Sinds 1999 is ook de Focus op de markt als stationwagon. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Tot 2002 werden enkele veranderingen aangebracht, onder andere werd de Ford Focus aangeboden als aardgasvoertuig

In hetzelfde jaar kwam de Focus RS op de markt. Deze uitvoering is voorzien van een aantal componenten uit de racesport. in 2004 werden de Focus C-Max, een vertegenwoordiger van de groep "compacte vans", en de stationwagon Focus Wagon op de markt gebracht en ging ook het opvolgermodel van de Focus, de Focus 05, in serieproductie. Momenteel is de Ford Focus verkrijgbaar als drie-, vier- of vijfdeurs in de uitvoeringsvarianten Ambiente, Sport, Ghia, Titanium, Connection en ST.

De modelvarianten zijn uitgevoerd met een Duratec-motor met cilinderinhouden van 1,4 liter tot 2,5 liter in de Duratec ST en een vermogensspectrum van 80 tot 225 pk. Sinds najaar 2005 is er naast de gangbare modellen ook de Focus ST met 2,5 liter-/168 kW-motor. Vanaf medio 2007 is ook de Focus CC, een cabrio versie, op de markt.