Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Sierra te koop: tweedehands en nieuw

Ford Sierra

Ford Sierra

In 1982 werd de Taunus-opvolger, de Ford Sierra geboren. Aanvankelijk was de Sierra verkrijgbaar als driedeurs, vijfdeurs en stationwagon (Wagon). De wagen met achterwielaandrijving was eerst alleen met hatchback verkrijgbaar - toentertijd een vernieuwing op de automarkt - en pas in 1987 kwam de bekende sedan. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Vooral bij rally's en tourwagenraces leverden de Sierra XR4Ti, Sierra 4x4 en de Sierra RS Cosworth spraakmakende prestaties. In 1988 won Klaus Ludwig de DTM, het Duitse Kampioenschap tourwagens, met een RS 500. Van 1990 tot 1993 was de Ford Sierra verkrijgbaar met een aantal benzine- of dieselmotoren, van de 1,6 liter-motor met 75 pk en een 2,0 liter-motor met 100 pk tot en met de 2,0 liter-V6 met 145 pk. Vanaf 1988 kwam de Sierra in een aantal ook als pick-up op de markt. In 1986 werd de productie van de Sierra stopgezet en kwam de Ford Mondeo als opvolger.

Beoordelingen voor Ford Sierra

7 Beoordelingen

4,1