Ford Escape te koop: tweedehands en nieuw

Ford Escape

Ford Escape

De Ford Escape: een stoere SUV voor mooie ritten

De Ford Escape is al sinds 2000 op de snelwegen te vinden. Deze compacte SUV is thans al toe aan de derde generatie. In 2012 verscheen het nieuwste model op de automarkt. Maar ook met een tweedehands auto van dit Ford-model kiest de automobilist voor hoge kwaliteit en een even stoere als luxe uitstraling.Geschiedenis van de Ford EscapeHet merk Ford bestaat al meer dan honderd jaar. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In 1903 rolde de allereerste T-Ford van de lopende band. Sindsdien heeft Ford een zeer betrouwbaar en degelijk imago opgebouwd. De auto's van Ford zijn geschikt voor iedereen. Bovendien is een tweedehands auto nog betaalbaar ook. Dit geldt ook voor de Escape. Al vanaf net na de millenniumwisseling is deze auto bijzonder populair onder weggebruikers. De eerste generatie Ford Escape auto's verscheen in 2000. Destijds gaven automobilisten de voorkeur aan motortrucks met een stoere uitstraling. Dit bracht als voordeel mee dat men gemakkelijk zware spullen kon meenemen. De eerste generatie van deze wagen beschikte over een zware achteras om zware lasten te kunnen dragen. Daarnaast is deze SUV door zijn grootte een ideale gezinswagen.

De tweede generatie: 2007 - 2011

De eerste generatie Ford Escape bleek meteen een groot succes. In 2007 besloot Ford dan ook om een nieuw model op de markt te brengen. Deze werd voor het eerst gepresenteerd in de Amerikaanse stad Los Angeles. Ook in dit geval betrof het een comfortabele SUV. Voor deze nieuwe generatie vonden er een aantal aanpassingen plaats in design en interieur. Zo kreeg dit Ford-model onder meer grotere koplampen, rondere spatborden en een zeer modern navigatiesysteem. De productie van de tweede generatie eindigde in 2011. Desondanks kan men de Escape altijd nog tweedehands aanschaffen. De gebruikte modellen zien er doorgaans prima uit en zijn door hun grootte ideaal om bijvoorbeeld mee op vakantie te gaan.

De derde generatie: 2012 tot heden

In 2012 veroverde de derde generatie Ford Escape de automarkt. Daarnaast verscheen op zowel de Amerikaanse als Europese markt de bijna identieke Ford Kuga. De nieuwste generatie van Ford bleek een groot succes in de Verenigde Staten. Sterker nog, het is de meest verkochte SUV in het land. Het beschikt onder andere over een 2.5 liter 5-cilinder turbomotor en vierwielaandrijving en een 3.0 liter V6-motor. Door de hoge uitstoot is de 5-cilinder in Europa echter niet meer leverbaar.

Exterieur van de Ford Escape

Sinds de introductie van deze wagen in 2000 heeft de Escape altijd een stoere uitstraling gehad. Deze SUV is dan ook ontzettend populair op de Amerikaanse markt. Ook tweedehands modellen worden er voor een mooie prijs verkocht. In de loop der jaren heeft de SUV een aantal veranderingen in het exterieur ondergaan. Zo is het design iets gracieuzer, onder andere door het plaatsen van grotere koplampen. Daarnaast zijn de laadklep, de deuren en de ramen bij elke nieuwe generatie sterk verbeterd. Verreweg de grootste verandering is het feit dat de derde generatie tegenwoordig bekend staat als de Ford Kuga. Een tweedehands versie van deze Europese variant is van uitstekende kwaliteit.

Andere varianten van de Escape

De afgelopen jaren zijn er diverse varianten van de Ford Kuga op de markt verschenen. Zo liet Ford met de introductie van een hybride versie zien graag mee te gaan met de tijd. De Ford Escape Hybrid werd samen met de Mercury Mariner Hybrid geïntroduceerd in 2005. Het is een wagen, waarbij men zowel op een elektromotor als een verbrandingsmotor kan rijden. Het systeem van de auto is zo gebouwd, dat het zeer gemakkelijk verandert van elektrisch naar olie. Groot voordeel van de hybride auto is dat het milieu er baat bij heeft. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze variant 70 procent efficiënter is dan de eerste generatie van dit automodel.

Versie met led-koplampen

De hybride versie van de Escape is weinig op de Nederlandse snelwegen te vinden. Op de Amerikaanse markt zijn er echter genoeg tweedehands modellen van deze energiezuinige auto te vinden. Een andere bijzondere variant van de SUV verscheen in 2007. Inwoners uit Tokio mochten als eerste getuige zijn van een geheel nieuwe versie die Ford Escape Adventure Concept werd genoemd. Ford had besloten om de tweede generatie van de Escape een geheel nieuwe voorkant te geven. Deze beschikte onder meer over duurzame led-koplampen, geheel passend bij de huidige tijd waar energiezuinigheid een belangrijke rol speelt.