Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Citroen C4 te koop: tweedehands en nieuw

Citroen C4

Citroen C4

De tweede Europese Auto van het Jaar 2005

De Citroen C4 is een compact voertuig uit het Europese C segment. De auto wordt geproduceerd door Het Franse Citroen sinds de herfst van 2004. Er bestaan twee generaties: 2004/10 en 2010/17. In 2008 wordt een tussentijdse facelift uitgevoerd. De allereerste C4 verschijnt, samen met een vroege C6, eigenlijk al in de jaren 20. Het zijn respectievelijk de opvolgers van de Citroen Type A 10 pk en de Citroen Type B, beide familievoertuigen. De moderne variant bevindt zich echter in een andere autoklasse. In 2005 wordt de C4 de tweede Europese Auto van het Jaar, na de Toyota Prius en voor de Ford Focus. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

De Citroen C4 technisch bekeken

De Citroen C4 wordt ontwikkeld als opvolger van de Citroen Xsara en lijkt mechanisch op de Peugeot 308 (gelanceerd in 2007). In 2004 wordt op de Motor Show van Genève een eerste coupé conceptauto voorgesteld. De uiteindelijke versie wordt eerst getoond op de Motor Show van Parijs. Als hatchback met vijf deuren is hij meer gedomesticeerd dan de conceptauto, die ook meer de sportieve ambities van het voertuig toont (de C4 is ook een rallywagen). Het design van het C4 productiemodel wordt gecreëerd door een team met Donato Coco, Jean Pierre Ploué en Bertrand Rapatel. Hun ontwerp bouwt voort op de basis van die van de Peugeot 307 . Er verschijnen eerst twee varianten: een hatchback met vijf deuren en een coupé met drie deuren. Hun voorkant is gelijk. Een derde versie is een sedan met vier deuren, die er ronder en zachter uitziet. Zijn weerstandscoëfficiënt ligt zo ook heel wat lager (0.28 Cd). Dit model wordt geïntroduceerd als Citroen C-Triomphe. Hij wordt gebouwd voor de Chinese markt door Dongfeng Peugeot-Citroën Automobile, een joint venture van deze Franse en Chinese bouwers. Naast de hatchback, coupé en sedan verschijnt er verder ook nog een multi-purpose vehicle (MPV), de C4 Picasso. Sinds 2006 kent die twee versies: een vijfzitter en een zevenzitter, de C4 Grand Picasso. De motoren zijn hier grotendeels dezelfde als die voor de coupé en hatchback, met toevoeging van een 1.8 benzinemotor, die ook op natuurgas of LPG kan rijden. Een voornaam verkoopargument van de C4 is zijn uitgebreid gebruik van nieuwe technologieën. Zo introduceert het Exclusive model bijvoorbeeld een systeem voor lane departure warning, dat de bestuurder waarschuwt wanneer hij de wegmarkeringen overschrijdt zonder de richtingaanwijzers te activeren. Verder zijn er onder andere directionele koplampen, een oplichtend dashboard, een transparant glazen dak en ESP.

De nieuwe generatie Citroen C4

Eind 2008 wordt de Citroen C4 voor het eerst gefacelift. Zowel de hatchback als de coupé worden hier cosmetisch licht gewijzigd. Zo krijgt de voorkant nu een trapezoïde vorm, die er wat uitziet als een mond. Ook de grille wordt opnieuw ontworpen en is iets gewelfder. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de auto iets langer wordt. Technisch gezien verschijnt ondertussen een nieuwe 1.6 Prince motor met variabele kleptiming, turbolader en directe injectie. Hij is afkomstig uit de Peugeots 207 en 308 en uit de Mini Cooper . Ondertussen worden de coupé en sedan versies wat vereenvoudigd. Zij krijgen zo dezelfde prijs. Dieselvarianten worden aangeboden met Airdream. Dat zorgt voor meer zuinigheid en een verlaagde uitstoot. De tweede generatie Citroen C4 debuteert vervolgens op het Paris Salon van 2010. Het nieuwe model is iets groter dan zijn voorganger en verschijnt enkel nog met vijf deuren. De coupé driedeurs verdwijnt zo uit de reeks, voornamelijk om de verkoop van de DS3 niet onnodig in gevaar te brengen.

Citroen C4 modellen en prijsklassen

De tweede generatie Citroen C4 biedt zeven motormodellen aan. Het zijn de 1.4 VTi van 1.397 cc en 95 PS (70 kW); de 1.6 VTi van 1.598 cc en 120 PS (88 kW); de 1.6 THP turbo van 1.598 cc en 155 PS (114 kW); de 1.6 HDi van 1.560 cc en 90 PS (66 kW); de 1.6 HDi 16V van 1.560 cc en 110 PS (81 kW); de 1.6 e-HDi 16V van 1.560 cc en 110 PS (81 kW) met start-stopsysteem, en de 2.0 HDi 16V van 1.997 cc en 150 PS (110 kW). Eind 2012 wordt naast de hatchback ook weer een sedan gelanceerd: de C4 L. Het is een ontwerp van het PSA Style Centre in Shanghai, geproduceerd voor de Chinese en Russische markten. In datzelfde jaar wordt op de Motor Show van Genève ook nog een compacte SUV getoond, de Citroen C4 Aircross . Deze versie is gebaseerd op de Mitsubishi ASX en de Peugeot 4008 . Hij verschijnt ook als 4x4. Een laatste variant wordt verkocht sinds juni 2014 en heet Citroen C4 Cactus . Het is eveneens een compacte SUV. Hoewel hij als C4 in de markt staat, is hij gebaseerd op het kleinere PF1 platform van de Citroëns C3 en DS3 .

Beoordelingen voor Citroen C4

58 Beoordelingen

4,4

Technische gegevens van de Citroen C4

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens