Citroen C4 te koop: tweedehands en nieuw

Citroen C4

Citroen C4

In 2004 presenteerde citroen de opvolger van de succesvolle Citroen Xsara: de Citroen C4. De C4 is als sedan, Coupe en MPV (C4 Picasso) verkrijgbaar. Op de Salon van Geneve in 2006 werd de coupe ook als sedan aangekondigd. Net als vel andere Citroen modellen krijge de C4 in het jaar 2004 een facelift, zodat het familiegezicht beter herkenbaar is. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In 2004 presenteerde citroen de opvolger van de succesvolle Citroen Xsara: de Citroen C4. De C4 is als sedan, Coupe en MPV (C4 Picasso) verkrijgbaar. Op de Salon van Geneve in 2006 werd de coupe ook als sedan aangekondigd. Net als vel andere Citroen modellen krijge de C4 in het jaar 2004 een facelift, zodat het familiegezicht beter herkenbaar is. Interessant detail is de voorkant, waar de twee bogen van het Citroenlogo in geïntegreerd zijn.


De motorisering van de Citroen C4 begint bij de 1.4 liter benzinemotor met 88 pk, tot de 2 liter benzinemotor met 177 pk. Deze sterkste versie van de Citroen C4 versnelt van 0 tot 100 km/u in minder dan 9 seconden, en stopt met versnellen bij 229 km/u. Het verbruik ligt, afhankelijk van de motorisering tussen de 4.7 en 8.5 liter per honderd kilometer. De meeste modellen zijn zowel met een handgeschakelde als een geautomatiseerde versnellingsbak verkrijgbaar.


Tot de standaarduitrusting van de Citroen C4 behoort: (met uitzondering van de basisversie "Advance”) Airco, radio-cdspeler, een multifunctioneel stuurwiel met cruisecontrol. Frisheid wordt door de C4 verzorgd door middel van een ingebouwde luchtverfrisser. Tot de veiligheidsvoorzieningen behoren ESP, ABS, ASR en een automatische rembekrachtiging. Daarnaast beschikt de Citroen C4 over voor- zij- en hoofdairbags voor de bestuurder en zijn passagier. In de EURO NCAP crashtest behaalde de Citroen C4 vijf van de vijf te behalen sterren.