Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-trax-l-01.jpg

Chevrolet Trax

1 / 4
chevrolet-trax-l-01.jpg
chevrolet-trax-l-02.jpg
chevrolet-trax-l-03.jpg
chevrolet-trax-l-04.jpg

Chevrolet Trax Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Trax, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 5.700,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:9.4 - 12.3s
Maximumsnelheid:115 - 196 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):120 - 158 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.5 - 6.8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4248 x 1766 x 1674 mm
Portieren:5
Kofferruimte:356 - 785 liter
Aanhangergewicht:497 - 504 kg

De Chevrolet Trax wordt in 2013 als compacte SUV op de markt gebracht

Het Amerikaanse merk Chevrolet van het concern General Motors (GM) is op de Amerikaanse thuismarkt al sinds eind jaren '80 in het segment van de compacte terreinwagens present met het model Tracker. Chevrolet gebruikte voor haar instapmodel in deze klasse echter geen eigen model, maar een door de Japanse autofabrikant Suzuki onder de naam Vitara wereldwijd verkocht model, dat slechts licht gemodificeerd werd. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Trax

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Toen de klasse van de compacte Sport Utility Vehicles (SUV's) een boom door begon te maken, leek het lonend om deze strategie te veranderen en een eigen serie te ontwikkelen om zo een kleinere cross-over naast de grotere Chevrolet Captiva in de collectie te kunnen plaatsen. In 2013 maakte dit nieuwe model haar entree op de Europese markten onder de naam Chevrolet Trax.

Offroad-uiterlijk voor de Chevrolet Trax

De Trax maakt gebruik van een platform dat GM ontwikkeld heeft voor de economymodellen van zijn verschillende merken. Zo is bijvoorbeeld ook de bijna tegelijkertijd met de Trax geïntroduceerde Opel Mokka van de Duitse GM-dochter Opel op dit platform opgebouwd. Voor de Chevrolet Trax kozen de ingenieurs echter voor een carrosserie met kortere overhangen en de typische designkenmerken van een Chevrolet. Zo heeft de 4,25 lange en 1,77 meter brede Chevrolet Trax een hoge voorzijde, die optisch bepaald wordt door een breed radiatorrooster met horizontale spijlen. De kunststof elementen onderaan de deuren van de Trax moeten de offroad-look van de compacte SUV onderstrepen. Opvallend zijn bovendien de forse wielkasten, die eveneens met kunststof bekleed zijn. Het achteraanzicht van de Chevrolet Trax wordt bepaald door een ongelakte bumper met onderrijbescherming.

De Chevrolet Trax is ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving

Daarmee is de Chevrolet Trax weliswaar geen echte terreinwagen, maar de constructiewijze van de carrosserie beschermt tijdens het rijden op onverharde wegen echter wel tegen beschadigingen door steenslag. Ook wat betreft de technische uitrusting liet de Chevrolet Trax zich inspireren door offroaders. Zo biedt de fabrikant de compacte SUV met Hill Holder en een assistentiesysteem voor het afrijden van bergen aan. Bovendien is de Chevrolet Trax optioneel ook met vierwielaandrijving verkrijgbaar. Alle modellen zijn standaard met een start-stopsysteem uitgerust ter vermindering van het brandstofverbruik.

Benzine- en dieselmotoren voor de Chevrolet Trax

Het basismodel van de Chevrolet Trax is uitgerust met een 1,6 liter benzinemotor waarmee de compacte SUV een vermogen van 85 kW (115 pk) heeft. Daarnaast rust Chevrolet de Trax ook uit met een 1,4 liter turbobenzinemotor met een vermogen van 100 kW (140 pk) en met een 1,7 liter dieselmotor met een vermogen van 96 kW (130 pk).

Beoordelingen voor Chevrolet Trax

2 Beoordelingen

5,0