Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-aveo-l-01.jpg

Chevrolet Aveo

1 / 4
chevrolet-aveo-l-01.jpg
chevrolet-aveo-l-02.jpg
chevrolet-aveo-l-03.jpg
chevrolet-aveo-l-04.jpg

Chevrolet Aveo Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Aveo, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:11.1 - 14.3s
Maximumsnelheid:162 - 189 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):95 - 170 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.6 - 6.7 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:3920 x 1680 x 1505 mm
Portieren:3 - 5
Kofferruimte:290 - 980 liter
Aanhangergewicht:397 - 493 kg

De Chevrolet Aveo verschijnt in 2002 op de Amerikaanse markt

Het Amerikaanse autoconcern GM verzamelde al in de jaren '80 ervaringen met het samenwerken met de Zuid-Koreaanse autofabrikant Daewoo die zich in toenemende mate op de wereldmarkt drong. Het was Daewoo die in de jaren '80 in de economyklasse en de compacte klasse met modellen als de Nexia toegreep op de basis van GM-modellen en de modellen onder het GM-merk Pontiac ook op de Amerikaanse markt verkocht. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Aveo

Chevrolet Aveo tweedehands auto
Chevrolet Aveo dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De Chevrolet Aveo verschijnt in 2002 op de Amerikaanse markt

Het Amerikaanse autoconcern GM verzamelde al in de jaren ‘80 ervaringen met het samenwerken met de Zuid-Koreaanse autofabrikant Daewoo die zich in toenemende mate op de wereldmarkt drong. Het was Daewoo die in de jaren ’80 in de economyklasse en de compacte klasse met modellen als de Nexia toegreep op de basis van GM-modellen en de modellen onder het GM-merk Pontiac ook op de Amerikaanse markt verkocht. Na de financiële problemen van Daewoo eind jaren ’90 maakte GM van de gelegenheid gebruik om geleidelijk de meerderheid aan het Zuid-Koreaanse bedrijf over te nemen. Het voordeel voor GM: toegang tot de Aziatische markten en kostenbesparing bij de productie van de wat margezwakke kleine modellen. Met een designer zoals de Italiaan Giugiaro aan hun zijde hoopten de Amerikanen op meer succes in Europa, waar Daewoo met de Lanos en andere modellen al vertegenwoordigd was. Lanos opvolger Kalos moest voor de doorbraak zorgen. Deze werd sinds 2002 gebouwd en droeg in Amerika als Aveo het label van GM-merk Chevrolet.

Vanaf 2008 breidt de autofabrikant de Chevrolet Aveo modelserie uit

De Chevrolet Aveo kwam pas in 2005/6 naar Europa. Dat was nadat GM had besloten om de naam Daewoo buiten Zuid-Korea ten gunste van Chevrolet op te geven. Het eerste Europese model van de Chevrolet Aveo was een vierdeurs sedan met een gewone kofferruimte. Deze moest de basis leggen voor de Aveo-familie die in de opvolgende jaren werd uitgebreid. Zo werd de Chevrolet Aveo vanaf 2008 uiteindelijk ook als drie- en vijfdeurs in twee varianten in de vorm van een hatchback sedan in de collectie van de fabrikant opgenomen. Ze vervingen de tot dan toe nog onder de naam Chevrolet Kalos aangeboden bouwserie. Terwijl deze bouwserie nog vergaand de designkenmerken van de Italiaanse carrosserieontwerpers Italdesign had, kwamen de modellen van de Chevrolet Aveo met stilistische veranderingen op de markt die door GM Daewoo ontwikkeld waren.

De motoruitrusting van des Chevrolet Aveo

De Chevrolet Aveo werd in alle drie de aangeboden carrosserievarianten in twee prestatieniveaus geproduceerd. Het basismodel rustte de fabrikant uit met een 1,2 liter motor, deze had een prestatievermogen van maximaal 62 kW (84 pk). Daarmee haalde de Chevrolet Aveo een maximumsnelheid van 170 kilometer per uur. Het verbruik lag bij een gecombineerd brandstofverbruik op gemiddeld 5,5 liter. Daarmee stootte de Chevrolet Aveo 132 g/km CO2 uit. Het model met een hoger prestatieniveau met een cilinderinhoud van 1,4 liter en een prestatievermogen van 74 kW (101 pk) stootte bij een gemiddeld brandstofverbruik van 5,9 liter 140 g/km CO2 uit.

Beoordelingen voor Chevrolet Aveo

19 Beoordelingen

4,3