Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-matiz-l-01.jpg

Chevrolet Matiz

1 / 4
chevrolet-matiz-l-01.jpg
chevrolet-matiz-l-02.jpg
chevrolet-matiz-l-03.jpg
chevrolet-matiz-l-04.jpg

Chevrolet Matiz Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Chevrolet Matiz, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:€ 350,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:14.1 - 21.9s
Maximumsnelheid:51 - 156 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):127 - 168 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):5.2 - 6.4 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:3495 x 1495 x 1485 mm
Portieren:5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:400 - 475 kg

De voorloper van de Chevrolet Matiz droeg de merknaam Daewoo

Toen het Amerikaanse autoconcern vanaf 1999 stapsgewijs de meerderheid aan de Zuid-Koreaanse voertuigfabrikant Daewoo overnam, paste het traditierijke Aziatische bedrijf perfect in de wereld van de GM-merken. De Amerikanen kregen toegang tot de Aziatische markt en opkomende markten van jonge industrielanden. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Matiz

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De voorloper van de Chevrolet Matiz droeg de merknaam Daewoo


Toen het Amerikaanse autoconcern vanaf 1999 stapsgewijs de meerderheid aan de Zuid-Koreaanse voertuigfabrikant Daewoo overnam, paste het traditierijke Aziatische bedrijf perfect in de wereld van de GM-merken. De Amerikanen kregen toegang tot de Aziatische markt en opkomende markten van jonge industrielanden. Ze kochten de kennis over de productie van voordelige compacte auto’s en ze konden de complete collectie van Daewoo gebruiken om hun eigen technieken in te brengen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen onder de merknaam van de Koreanen. In Europa was Daewoo sinds midden jaren ’90 vooral in de economyklasse vertegenwoordigd, en met de sinds 1998 gebouwde Daewoo Matiz zagen de Aziaten zich ook in de tijd daarna goed gepositioneerd.


De eerste modellen van de Chevrolet Matiz verschijnen in 2004 op de markt


In principe waren de GM-managers het met elkaar eens dat het potentieel van een zuinig, compact stadsvoertuig zich uit liet breiden. Ze verwachtten echter dat de Matiz meer succes zou hebben als hij de naam van een ander GM-merk zou dragen. Na een fundamentele herstructurering van het concernoptreden viel de keuze uiteindelijk op het merk Chevrolet. Het compacte model van Daewoo werd daardoor vanaf 2004 als Chevrolet Matiz op de Europese markten verkocht. Op sommige markten bleef de oorspronkelijke naam echter ook bij de volgende generaties behouden. Dit was onder meer het geval op Daewoo’s thuismarkt Zuid-Korea.


De Chevrolet Matiz wordt uitsluitend als vijfdeursmodel aangeboden


De eerste Chevrolet Matiz uit bouwjaar 2004/2005 was vrijwel hetzelfde als de eerste generatie van de sedan die in de jaren ’90 door de Italiaanse designer Giorgetto Giugiaro was ontworpen en eigenlijk een opvolger van de Fiat 500 had moeten worden. De Italianen kozen toen echter voor een retromodel, waarna het voertuigconcept in Zuid-Korea terecht kwam. De eerste generatie van de Chevrolet Matiz was circa 3,50 meter lang en iets minder dan 1,50 meter breed. Ondanks de kleine afmetingen werd het circa 850 kilogram wegende compacte model met vijf deuren gebouwd. Dat was in deze tijd wat ongebruikelijk in deze voertuigklasse.


De motoren van de Chevrolet Matiz


De Chevrolet Matiz, die voor de Europese markten in Korea van de band rolde, werd aanvankelijk alleen maar met een driecilindermotor met een cilinderinhoud van 0,8 liter aangeboden. Daarmee had de Matiz een prestatievermogen van 38 kW (52 pk). De stilistisch herziene versie van de Chevrolet Matiz, die vanaf begin 2005 op de markt kwam, leverde de fabrikant ook met een grotere viercilindermotor met een cilinderinhoud van één liter. Daarmee had de Chevrolet Matiz een prestatievermogen van 49 kW (67 pk). Deze motoren werden gecombineerd met een vijfversnellingsbak of met een optioneel verkrijgbare automaat.


In 2009 komt de Chevrolet Spark op de markt als opvolger van de Matiz


De tweede generatie van de Chevrolet Matiz kwam in 2009 op de markt. Zijn uiterlijk was duidelijk gewijzigd en zijn afmetingen waren duidelijk groter geworden. De generatiewisseling ging op de meeste Europese markten gepaard met een naamswisseling. De Matiz heette daarbij vanaf 2009 de Chevrolet Spark.

Beoordelingen voor Chevrolet Matiz

53 Beoordelingen

4,3