Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
chevrolet-bolt-ev-l-01.jpg

Chevrolet Bolt

1 / 4
chevrolet-bolt-ev-l-01.jpg
chevrolet-bolt-ev-l-02.jpg
chevrolet-bolt-ev-l-03.jpg
chevrolet-bolt-ev-l-04.jpg

100% elektrisch met een grote actieradius

Een gebruikte Chevrolet Bolt is een 100% elektrisch aangedreven auto van Chevrolet. Met een indrukwekkende actieradius van meer dan 500 km, is dit een van de eerste betaalbare auto's in deze klasse die zo'n groot bereik heeft op 1 acculading. De auto heeft een fraaie vormgeving en redelijk wat ruimte achterin om passagiers mee te nemen. Bovendien hoef je de auto niet vaak op te laden. Dat is een groot voordeel is als er even geen laadpaal in de buurt is, of als je wat verder weg wilt gaan. Lees meer

Interesse in een Chevrolet Bolt

Alle artikelen

Model

De Chevrolet Bolt of Chevrolet Bolt EV is subcompacte 5-deurs hatchback die volledig elektrisch rijdt. De auto is ontwikkeld door een samenwerkingsverband van Chevrolet en de LG Corporation, en wordt op de markt gebracht door Chevrolet. Als het model van deze elektrische auto je bekend voorkomt, dan klopt dat. In Europa wordt deze auto namelijk verkocht onder de merknaam Opel Ampera-e.

Bij de introductie van de Bolt kreeg de auto meteen veel onderscheidingen, waaronder:

 • Motor Trend Auto van het Jaar 2017
 • Auto van het jaar 2017 in Noord-Amerika
 • Automobile Magazine 2017 All Star

In Time Magazine werd de auto vermeld bij de 25 beste uitvindingen van 2016. In november 2016 startte General Motors met de productie. In de fabriek in Orion worden de auto’s in elkaar gezet en afgemonteerd. De productie van de Europese versie begon in februari 2017. De verkoop in de Verenigde Staten startte in december 2016 en de nieuwprijs lag rond de 37.000 euro. Koop je een gebruikte Chevrolet Bolt, dan kost die gelukkig wat minder.

De Bolt is bedoeld als betaalbare, 100% elektrische auto in de vorm van een compacte station uitvoering. De Bolt kan 388 km volledig elektrisch rijden, voordat de accu weer opgeladen moet worden. Rekenen we dit om, dan kom je op een brandstofverbruik van 2,0 l /100 km voor gecombineerd rijden in de stad en op de snelweg. De Opel Ampera-e heeft een actieradius die flink hoger ligt, namelijk op 520 km.

De deuren, de achterklep en de motorkap van de Bolt zijn gemaakt van aluminium, zodat de auto licht is. Tijdens het rijden kun je het niveau van regeneratief remmen aanpassen als je het gaspedaal optilt. De voorstoelen zijn asymmetrisch, waardoor het cabinevolume zo groot mogelijk wordt gemaakt, rekening houdend met de airbags.

Chevrolet Bolt vs Nissan Leaf S

Bij het vergelijken van EV’s is de actieradius belangrijk. Als we de actieradius van de Nissan Leaf en de Bolt met elkaar vergelijken, dan zien we dat je met de Bolt zo’n 270 km verder komt op dezelfde acculading. De Leaf Plus heeft een batterijpakket van 62 kWh, terwijl de accu van de Bolt zo’n 60 kWh levert. De Leaf heeft een krachtigere elektromotor en accelereert even snel als de Bolt van 0 naar 100 km/u. Weinig verschil dus.

Waar we wel grote verschillen zien, is bij de kofferbak. De bagageruimte van de Leaf is maximaal 1600 liter (met de achterbank plat). De Bolt heeft slechts 849 liter, dat is bijna de helft minder. Het gebrek aan bagageruimte wordt in de Bolt echter goedgemaakt door meer beenruimte voor passagiers op de achterbank.

Tijdens het rijden wordt het geluid in de Leaf wat beter gedempt dan in de Bolt. Beide auto’s zijn echter aangenaam stil door het ontbreken van motorgeronk. De Bolt EV rijdt zachter, maar de Leaf voelt zich beter thuis op het hobbelige wegdek van de stad en is daardoor iets meer geschikt als stadsauto.

Motoren

De Chevrolet Bolt heeft een elektromotor met een vermogen van 60 kWh. Dit wordt geleverd door een oplaadbare Litihium-ion accu. De auto heeft voorwielaandrijving en een automatische versnellingsbak.

Uitrusting en opties

De Chevrolet Bolt heeft een redelijk uitgebreide standaarduitrusting. Als je niet heel veel eisen aan je auto stelt, maar gewoon een complete auto voor een goede prijs wilt, dan zit je goed. Zo heeft de Bolt standaard o.a:

 • Elektronische transmissiekiezer voor Regen On Demand ™
 • Keyless start, drukknop
 • Chevrolet Infotainment systeem
 • Cruise control
 • LED verlichting
 • 17 inch aluminium wielen

Je kunt de auto voor een meerprijs uitbreiden met verschillende opties, om zo de auto aan te passen aan jouw wensen. Je hebt hierbij keuze uit o.a. de volgende opties:

 • DC snellaad-mogelijkheid
 • Lane Keep Assist met Lane Departure Warning
 • Comfort en gemakspakket
 • Driver Confidence II-pakket
 • Forward Collision Alert

Naast de standaarduitrusting en de opties, kun je bij Chevrolet ook nog verschillende accessoires voor de Bolt bestellen. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde hoedenplanken, een verlichte laadpoort, vloermatten of een Chevrolet embleem.

Veelzijdige elektrische auto voor stad en snelweg

De Chevrolet Bolt is een compacte stationwagen met voldoende ruimte voor 4 passagiers. Dankzij de grote actieradius kan deze auto zowel in de stad gebruikt worden, als voor lange ritten. Dat maakt de Bolt to een veelzijdige auto. Het enige minpunt is de bagageruimte, dus dakdragers zijn wel gewenst als je met je gezin in de Bolt op vakantie wilt.