Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
gmc-sierra-l-01.jpg

GMC Sierra

1 / 4
gmc-sierra-l-01.jpg
gmc-sierra-l-02.jpg
gmc-sierra-l-03.jpg
gmc-sierra-l-04.jpg

GMC Sierra Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto GMC Sierra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 69.900,-*
Tweedehands vanaf:€ 5.200,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

GMC Sierra - ideale combinatie van werk- en gezinsauto

Rijd je graag off road, koppel je vaak een aanhanger aan en heb je een bedrijfswagen nodig met een flinke laadbak? Dan is een gebruikte GMC Sierra een auto die past bij al je wensen. De Sierra kan zowel als werkpaard als gezinswagen gebruikt worden en dat maakt deze hyper-Amerikaanse pick-up erg veelzijdig in het gebruik. Het is een grote, lange auto die je niet zomaar even in parkeert. De krachtige motor en het hoge trekvermogen maken deze truck echter de moeite waard. Lees meer

Interesse in een GMC Sierra

Alle artikelen

Alternatieve modellen

GMC Sierra, al sinds 1960 een praktische pick-up

GMC begon in 1901 met het bouwen van commerciële vrachtwagens. Sierra was de eerste full size pick-up van GMC die bedoeld was voor persoonlijk gebruik. De eerste generatie van de GMC Sierra kwam in 1987 in de Verenigde Staten op de markt als GMC Sierra I. De voorloper van dit model stond bekend als de Chevrolet C/K die al 1960 uitkwam. De C/K-serie bestond uit een complete lijn van voertuigen, waaronder lichte vrachtwagens, chassis & cabines en zware vrachtwagens.

In 1975 werden de grote pick-ups omgedoopt tot GMC Silverado. Deze naam werd eerder gebruikt om de topklasse kwaliteitsuitrusting in de Chevrolet-reeks te benoemen. Hetzelfde gebeurde met de GMC Sierra, die aanvankelijk stond voor een bepaald uitrustingsniveau, maar later werd de naam gebruikt om grote pick-ups aan te duiden. De Sierra wordt vaak gezien als de luxe versie van het Silverado-werkpaard, hoewel de twee trucks nu bijna identiek zijn. Beide vrachtwagens werden geproduceerd tot 1999, voordat ze na een korte onderbreking in 2003 opnieuw op de markt werden gebracht.

Toen de Sierra voor het eerst op de markt kwam, werd de GMC Sierra aangeboden met vier verschillende uitrustingsniveaus (Sierra, High Sierra, Sierra Grande en Sierra Classic). De lichte pick-up heeft nu meerdere uitrustingsniveaus en opties voor aandrijving, waaronder een hybride versie. De nieuwprijs van een Sierra ligt rond de € 47.000.

De evolutie van de GMC Sierra

De tweede generatie van de GMC Sierra werd tussen 1998 en 2007 gemaakt. Het begon met de lancering van de GMC Sierra II en de GMC Sierra II HD. Deze werden als Sierra verkocht, maar ook als Chevrolet Silverado (VS) en Chevrolet Cheyenne in Mexico. Sommige versies van de Chevrolet C/K pickups dragen de naam Sierra al sinds 1973, maar het werd pas een volwaardig model in 1998 met de lancering van een lichte pick-up met de naam Silverado/Sierra 1500. Niet lang daarna verscheen in 2001 een heavy-duty pick-up op de markt onder de naam Silverado/Sierra HD met een nieuwe turbo-dieselmotor van 300 pk.

In 2001 lanceerde GMC de GMC Sierra C3, een verbeterde versie van de Sierra 1500. Deze had een 6-liter V8-motor van 325 pk met vierwielaandrijving en was in die tijd een gewaardeerd model. In 2002 veranderde de naam in "Sierra Denali" en in 2005 besloot de fabrikant om de motor te vervangen door een 345 pk V8 6-liter Vortec MAX-motor.

In 2007 werd een nieuwe generatie Silverado/Sierra-pickups gelanceerd. Dit was de Silverado /Sierra GMT900 die werd aangedreven door een 4.3-liter V6-motor. Optioneel waren er vier V8-benzinemotoren van 4.8, 5.3, 6 en 6.2- liter, of een Duramax V8 6-liter dieselmotor met 397 pk.

Vanaf 2013 kwam de vierde generatie van de Sierra en die heette Silverado/Sierra GMTK2KK. Deze pick-up was uitgerust met een krachtige motor van 420 pk. Dankzij een carrosserie die echt goed plaats biedt aan maximaal 6 personen, is deze pickup te gebruiken als gezinsauto of als werkauto.

GMC Sierra vs Chevy Silverado

Als het gaat om de buitenkant van de Silverado en de Sierra, dan zien ze er bijna identiek uit. Het ontwerp van de voorkant verschilt wel behoorlijk tussen de Sierra en Silverado. Afhankelijk van het model kunnen de grilles voor bepaalde modellen een afwijkende vorm hebben. Naast de verschillende grillen hebben de Sierra en Silverado verschillende koplampen, bumpers en mistlichten.

De Silverado heeft ook een veel slanker profiel, terwijl de Sierra meer vierkant is, waardoor de auto een geblokt boxy uiterlijk heeft. De Sierra heeft een gedurfd grille ontwerp en de vierkante wielopeningen met accentlijsten geven de Sierra een agressieve uitstraling. De GMC Sierra heeft C-vormige koplampen, waardoor hij gemakkelijk van de Chevy Silverado te onderscheiden is. Hoewel de Silverado niet zo hoekig is als de Sierra, heeft hij toch die mannelijke, agressieve uitstraling.

Omdat de Chevy Silverado en GMC Sierra qua uiterlijk op elkaar lijken, is ook het interieur bijna identiek. De Silverado High Country en de Sierra Denali zijn de twee luxe edities die boordevol toptechnologie zitten. Een draadloos oplaadsysteem, een 8-inch aanraakscherm met spraaknavigatie, Bose-geluidssysteem, 4G LTE of Wi-Fi-hotspot, meerdere USB-poorten en een 110-volt stopcontact zijn slechts enkele van de vele technische functies in beide trucks. Een grote middenconsole biedt extra opbergruimte.

De Chevy Silverado is meer een werktruck, terwijl de GMC Sierra meer op de markt wordt gebracht als een luxe vrachtwagen, dus het zal een iets comfortabeler en rustiger interieur hebben.Qua prestaties hebben zowel de Chevy Silverado als de GMC Sierra dezelfde handlings- en rij-eigenschappen, omdat beide trucks zijn uitgerust met gelijkwaardige onderdelen voor de aandrijflijn.

Motoren

Het model Sierra bestaat al heel wat jaren. In die tijd zijn er verschillende uitvoeringen geweest met verschillende motoren. De volgende motoren zijn door de jaren heen toegepast in dit model:

 • Vortec 4300 (4.3 L) V6
 • Vortec 4800 (4.8 L) V8
 • Vortec 5300 (5.3 L) V8
 • Vortec 6000 (6.0 L) V8
 • Vortec 7400 (7.4 L) V8
 • Vortec 8100 (8.1 L) V8

Uitrusting en opties

 • 7-inch touchscreen-radio met achteruitrijcamera
 • Maximale trekcapaciteit van ruim 6.000 kg
 • Apple CarPlay, Android Auto-verbindingsmogelijkheid
 • OnStar met 4G LTE en Wi-Fi hotspot
 • Forward collision warning
 • Vierwielaandrijving

Werkauto of gezinsauto

Een gebruikte GMC Sierra is een prima aanwinst voor je oprit, zeker als je op zoek bent naar een niet-doorsnee auto. De auto is groot genoeg voor een gezin, maar kan ook prima gebruikt worden als “werkauto” op een boerderij of ander agrarisch bedrijf. De krachtige motor en vierwielaandrijving zijn daarbij een grote hulp. Door het trekvermogen kan de auto ook gebruikt worden met grote of zware aanhangers.

Beoordelingen voor GMC Sierra

1 Beoordelingen

5,0