Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
corvette-c4-l-01.jpg

Corvette C4

1 / 3
corvette-c4-l-01.jpg
corvette-c4-l-02.jpg
corvette-c4-l-03.jpg

Corvette C4 Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Corvette C4, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Corvette C4 wordt gebouwd tussen 1984 en 1996

De Corvette verscheen voor het eerst in 1953, het oertype onder de Amerikaanse sportauto's trad naar voren als concurrent van Britse, Duitse en Italiaanse importauto's. Hij had een klassiek Italiaans design, forse motoren en een moderne carrosserieverwerking waarbij gebruik gemaakt werd van innovatieve materialen zoals glasvezelkunststof. Lees meer

Interesse in een Corvette C4

Corvette C4 tweedehands auto
Corvette C4 dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

De Corvette C4 wordt gebouwd tussen 1984 en 1996


De Corvette verscheen voor het eerst in 1953, het oertype onder de Amerikaanse sportauto’s trad naar voren als concurrent van Britse, Duitse en Italiaanse importauto’s.
Hij had een klassiek Italiaans design, forse motoren en een moderne carrosserieverwerking waarbij gebruik gemaakt werd van innovatieve materialen zoals glasvezelkunststof. De Corvette werd geproduceerd door het Amerikaanse concern General Motors (GM), die het als coupé en cabriolet gebouwde model onder de naam van zijn merk Chevrolet op de markt bracht en het later in sommige delen van de wereld zoals in bijvoorbeeld Europa als eigen merk Corvette neerzette. Bijzondere kenmerken van de Corvette uit de periode van eind jaren ’60 tot begin jaren ’80 waren haar lang gerekte motorkap met inklapbare koplampen en de kunststof carrosserie in lichte bouwwijze. Deze Corvette C3 genaamde generatie met topmotoren van meer dan 400 pk gold als typisch voor de jaren ’70 - totdat de eerste oliecrisis het ontwerp in twijfel trok. Er werd een modernere modelgeneratie gepland met kleinere afmetingen, een rustigere vormgeving en sportieve maar zuinigere motoren. Deze generatie verscheen vanaf 1984 op de markt als Corvette C4 en werd tot 1996 geproduceerd.


De Corvette C4 wordt aangeboden als coupé en cabriolet


Toen de Corvette C4 in 1984 gepresenteerd werd, oogde de aanvankelijk als coupé en vanaf 1986 ook als cabriolet aangeboden sportauto des te moderner omdat de directe voorganger al in de jaren ’60 ontworpen was. Tijdens zijn lange productieperiode tot 1982 was deze qua uiterlijk nauwelijks veranderd. Hoewel de Corvette C4 korter was en een hoekigere carrosserie had, behield hij enkele karakteristieke kenmerken zoals de lange motorkap, de inklapbare koplampen en de lichte bouwwijze dankzij gebruikmaking van glasvezelversterkt kunststof. Binnenin beschikte de Corvette C4 over voor die tijd typische digitale instrumenten, die pas aan het begin van de jaren ’90 weer vervangen werden door analoge boordinstrumenten.


De motoren van de Corvette C4


Sinds midden jaren ‘50 rustte GM de Corvette uit met voorin geplaatste achtcilindermotoren. De tijd dat er Corvettes verkrijgbaar waren met een cilinderinhoud van meer dan zeven liter was weliswaar voorbij, maar aan het concept van de V8-motor werd ook bij de generatie Corvette C4 vastgehouden. De standaardmotor van de Corvette C4 had een cilinderinhoud van 5,6 liter. De coupés en cabrio’s van deze generatie werden aangeboden met verschillende prestatievermogens die lagen tussen 151 kW (205 pk) en 243 kW (330 pk). Het in 1990 verschenen topmodel Corvette C4 ZR-1 beschikte over een V8-motor met een prestatievermogen van 298 kW (405 pk).