Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
dodge-l.jpg

Dodge

Dodge

Vind het model dat bij je past.

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Met MPV’s en pickups werd Dodge groot in de VS.


De amerikaanse autofabrikant Dodge is in 1914 begonnen met het produceren van auto’s en bedrijfswagens. Het bedrijf verloor zijn zelfstandigheid in 1928 na de koop door het veel kleinere Chrysler, dat het merk Dodge daarna voerde. Op de Amerikaanse markt maakte Dodge vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw furore met het maken van pickups en busjes. De Dodge Ram en de B- C- en D-serie werden in verschillende uitvoeringen aangeboden met krachtige V8 motoren met een inhoud tot wel 5.9 liter. De busjes van Dodge waren in de jaren 80 de best verkochte modellen in hun klasse. In Europa werd het beeld van Dodge vooral ook bepaald door de sportwagen, de Dogde Viper. Het moederconcern Chrysler heeft deze sportwagen al vanaf 1992 in Europa op de markt gebracht.


De musclecar draagt het imago van Dodge in Europa.


De Dodge Viper was in Europa het boegbeeld van Dodge, met zijn technische vooruitstrevendheid, die ongekend was. De achterwielaangedreven musclecar had een tiencilinder motor met een inhoud van 8 liter, die in samenwerking met Lamborghini ontwikkeld werd. In Europa werden de RT- en de GTS-uitvoering verkocht, die hadden 395 en 456 pk. Vanaf 2003 was er een nieuwe Viper met een 8.3 liter motor, die 506 pk leverde, en accelereerde in minder dan 4 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. De topsnelheid ligt boven de 300 kilometer per uur. Deze prestaties kosten wel wat: het verbruik is 21.1 liter per honderd kilometer( 489 g/km CO2).


Met de Caliber kwam Dodge in 2006 weer in Europa.


Met de herinrichting van het Chrysler-concern na de scheiding met Daimler-Benz kwam Dodge weer op de Europese markt. Het modellengamma strekt zich uit van de kleinere wagens tot de hogere klassen. Een van de eerste modellen van Dodge in Europa was de Caliber, verkrijgbaar met een 1.8 liter benzinemotor met 150 pk, en een 2.0 liter met 156 pk. Deze motoren hebben een verbruik van respectievelijk 7.4 liter (177 g/km CO2)  en 8 liter(191 g/km CO2) per honderd kilometer. Ook is er een turbodiesel met 140 pk verkrijgbaar, deze lust 6.1 liter diesel per honderd kilometer (163 g/km CO2).


Het kenmerk van Dodge: de typische grille.


Het modellengamma werd in 2007 verder uitgebreid met de Dodge Nitro, die met zijn hoge en grote grille, en de uitgebouwde wielkasten een typische Dodge-uitstraling heeft.  De SUV wordt in Ohio gebouwd op basis van de Jeep Cherokee, en heeft de mogelijkheid om met achter- of vierwielaandrijving uitgerust te worden. De versie met een 2.8 liter dieselmotor levert 177 pk, en heeft een verbruik van 8.4 respectievelijk 9 liter per honderd kilometer (222 en 242 g/km CO2). In de middenklasse werd Dodge vertegenwoordigd door de Avenger: een vierdeurs hatchback. Deze is verkrijgbaar met de 2.0 liter benzinemotor met 156 pk en een 2.0 liter turbodiesel met 140 pk. Met een verbruik van 6.2 liter per honderd kilometer(170 g/km CO2) is deze diesel na de Caliber de zuinigste wagen in het gamma van Dodge. In 2008 werd er een echte crossover: een ruimtewagen met terreincapaciteiten gepresenteerd, de Dodge Journey. Ook in deze Journey is de turbodiesel met 140 pk beschikbaar, ook is er een 2.4 liter benzinemotor beschikbaar met 170 pk. De Dodge Journey verbruikt afhankelijk van de motorisering tussen de 6.3 en 8.8 liter brandstof, en heeft een CO2-uitstoot van tussen de 165 en 209 g/km.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen