Hyundai Excel te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai Excel

Hyundai Excel

De Hyundai Excel, ook bekend als de Hyundai Pony, de Hyundai Presto en de Mitsubishi Precis, is een auto die van 1985 tot en met 1994 werd geproduceerd door de Hyundai Motor Company. Dit was de eerste auto met voorwielaandrijving van deze Zuid-Koreaanse fabrikant. De tweedehands Excel is verkrijgbaar met een handmatige of automatische transmissie gekoppeld aan een viercilinder motor, afhankelijk van de markt en het modeljaar. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Excel, handgeschakeld of automaat

De Excel is verkrijgbaar als een drie- of vijfdeur hatchback. De Excel biedt de bestuurder en inzittenden een combinatie van een ruim interieur met een prettige bestuurbaarheid. De cabine is niet overmatig luxe uitgevoerd, maar voldoet aan de meeste verwachtingen en vaak is de Excel als tweedehands auto uitgerust met de optionele airconditioning. Dit is zeker een aandachtspunt bij de aanschaf, met name voor degenen die lange afstanden willen afleggen met deze auto.

Het rijgedrag van de Excel

Hoewel deze auto prettig te besturen is, kan het prettig zijn om te kiezen voor een uitvoering met stuurbekrachtiging, zeker als men vaak met een vol beladen auto rijdt. Het parkeren in krappe situaties wordt er een stuk makkelijker door met deze auto. De cilinderinhoud van de Excel is 1,5 liter en de modellen worden aangeboden met een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een viertraps automatische transmissie. Het benzineverbruik van de automaat ligt wat hoger en de wagen is als tweedehands auto aan te raden voor bestuurders in de stad, die veelal kortere afstanden afleggen. De Excel-modellenreeks begint met de de prijstoonaangevende Excel Sprint, gevolgd door de GX en de LX, met aan de top de Excel GLX. De Sprint is vrij basic uitgevoerd om zijn prijs laag te houden, maar is prima geschikt als kwalitatief hoogstaande (gezins)auto.

Technische specificaties van de Excel

Drie jaar na de eerste release van de Excel werd deze auto aan een facelift onderworpen. De neus van het voertuig werd opnieuw ontworpen, kreeg een wat strakker uiterlijk en ook de bumpers en achterlichten kregen een nieuwe look. De inhoud van de kofferbak bedraagt zo'n 457 liter, dus er kan aardig wat bagage worden vervoerd. Het brandstofsysteem van de Excel wordt aangestuurd door een zogeheten multipoint injectie en reageert snel.

De cilinderinhoud van dit model bedraagt 1341 cc en het voertuig beschikt tevens over vierwielaandrijving. Het verbruik van deze auto ligt rond de 100km/7,5L en in een volle tank gaan 45 liters benzine. Met de Excel kan op de snelweg een topsnelheid worden bereikt van rond de 170 km. Opvallend is dat deze auto een goede reputatie heeft wat betreft de betrouwbaarheid van de motor, ook bij de oudere tweedehands exemplaren.

Technische gegevens van de Hyundai Excel

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens