Kia SUV te koop: tweedehands en nieuw

Kia SUV

De SUV's van Kia

Kia heeft verschillende modellen SUV's op de markt gebracht. De eerste Kia SUV was de Kia Sportage die in 1993 is uitgebracht. Later is er een tweede model SUV uitgebracht, namelijk de Kia Sorento. De SUV's van Kia zijn gericht op mensen die een krachtige, functionele auto nodig hebben. Kia SUV's hebben daarnaast een stijlvol en sportief uiterlijk, waardoor ze niet alleen functioneel maar ook opvallend zijn. Bovendien halen alle modellen een hoge veiligheidsscore, waardoor de tweedehands SUV's erg gewild zijn.

De eerste Kia SUV

De allereerste SUV van Kia werd uitgebracht in 1993. Dit was de Kia Sportage, het resultaat van een samenwerking tussen Kia, Mazda en Ford. Hij werd verkocht als een vijfdeurs of tweedeurs cabrio. Er was keuze tussen een 2.0 liter benzinemotor die 128 pk leverde en een 2.0 liter dieselmotor die 82 pk leverde. In 1996 werd een derde variant van de Sportage door Kia op de markt gebracht. Deze Kia stond bekend als de Grand Wagon, een grotere versie van de normale Kia Sportage. Kia was het eerste merk dat een airbag om de knieën te beschermen in de Kia Sportage installeerde.

Kia Sportage

In 2010 werd de geheel vernieuwde Sportage uitgebracht. De nieuwe Kia Sportage heeft een nieuw, gedurfd uiterlijk. Dankzij dit uiterlijk heeft de Sportage twee prijzen gewonnen, de Red Dot Design Award en de IF Product Design Award. Toch is dit niet de enige vernieuwing. De auto beschikt namelijk over zowel LED- als xenon-verlichting, een eco- en schakelindicator, stuurverlichting, bluetooth en een start-stop-knop. Daarnaast haalde de Kia Sportage hoge scores in verschillende veiligheidstesten. De motor heeft verschillende uitvoeringen: een 1.6 liter GDi motor met 135 pk en een 2.0 liter GDi motor met 166 pk. Verder bestaat de keuze uit een handgeschakelde en automatische transmissie.

Kia Sorento

De Sportage is niet de enige Kia SUV. Er is namelijk nog een ander model, de Kia Sorento. De Kia Sorento is uitgebracht in 2002. Al vanaf het begin heeft de Sorento de hoogst haalbare veiligheidsscore. De Sorento heeft een modern design met een opvallende chromen grille. Ook is er veel aandacht besteed aan de lichtmetalen velgen. Daarnaast is ervoor gezorgd dat er voldoende zitplaatsen zijn. Er kunnen standaard 5 personen vervoerd worden en dit kan worden uitgebreid tot 7 personen. De Kia Sorento is verkrijgbaar als 2.4 liter benzine of als 2.2 liter diesel. Ook zijn er zogenaamde 'limited' edities uitgebracht. Een voorbeeld hiervan is de Kia Sorento SX Limited. Deze beschikt over een luxer interieur, een speciale kleur lak en een grotere, krachtige motor.