Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mini One

In 2001 ontwikkelde BMW in haar speciaal daarvoor gebouwde fabriek in Oxford de opvolger van de Classic Mini, de zogenaamde “new Mini”. De Mini One is verkrijgbaar als dieselvariant Mini One D en met benzinemotor. De benzinevariant met zijn overtuigende 90 pk accelereert van 0 naar 100 km/h in slechts 12,9 seconden en heeft een topsnelheid van 180 km/h. Lees meer

Alternatieve modellen

De dieselversie - de One D - heeft met 88 iets minder paardenkracht, en accelereert van 0 naar 100 km/h 11,9 seconden. Zijn topsnelheid bedraagt 175 km/h. Beide modellen zijn verkrijgbaar als Cabrio en als gesloten model. Uit de nieuw geregistreerde aantallen blijkt dat deze kleine, snelle auto na de ontwikkeling van de "new Mini" niet aan populariteit heeft ingeboet.

De Mini One is met zijn nieuwe design en zijn moderne inrichting uitgegroeid tot een autoklassieker van de 21e eeuw die steeds terugkeert met verrassende nieuwe ontwikkelingen. Sinds oktober 2005 zijn bijvoorbeeld drie speciale modellen uitgebracht die moeten herinneren aan de gelijknamige varianten van de legendarische voorganger. De Mini Seven is een interpretatie van de voorouder Austin Seven van 1959. De Mini Park Lane staat voor luxe en elegantie en is dienovereenkomstig luxueus uitgerust. De naam doet denken aan het gelijknamige speciale model uit 1987. De Mini Checkmate is een sportievere speciale uitvoering.

Beoordelingen voor Mini One

75 Beoordelingen

4,6