Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Pontiac Trans Am

Alternatieve modellen

Pontiac Trans Am, de filmster onder de auto's

Er zijn maar weinig auto's die kunnen beweren de ster te zijn in films en een tv-series. De Pontiac Trans Am heeft dat echter waar gemaakt. Een van 's werelds beroemdste auto's, waar jong en oud ook nu nog van droomt.

Allure

In 1969 bracht Pontiac de eerste Trans Am, als een mooiere versie van de Firebird, op de markt. Vanaf 1973 werd het een zelfstandig type en dat bleek direct een echte topper, want in dat jaar werden er al meer dan 40.000 van verkocht. De auto bereikte de legendarische status toen hij gebruikt werd in de serie Knight Rider. De Trans Am is dan ook nog steeds een must have en de auto waarvan menig autoliefhebber droomt. Dankzij het feit dat er makkelijk een LPG-tank achterin past, bleek hij ook nog relatief goedkoop te zijn in verbruik. Het is een auto met allure, zo'n typische Amerikaan waar iedereen automatisch naar kijkt.

Muscle car

Oorspronkelijk zou de Trans Am een tweezitter worden, maar daarvan werd uiteindelijk toch afgezien. Wat het wel werd was een zogenaamde 'muscle car': een auto met ongekend veel kracht, die bovendien veel te bieden heeft. Hij is dan ook verkrijgbaar met motoren tussen de 2,8 en de 5,7 liter. De zescilinder gebruikt overigens al die kracht om ook galant te rijden. Je voelt dat het een tijger is die een enorm comfort biedt en een geweldig rijgedrag heeft. Een Pontiac geeft toch al dat gevoel over de weg te zweven. Dit is precies waarom velen zo dol zijn op deze auto.

Waarde

Vaak zie je bij een tweedehands auto dat de waarde sterk afneemt wanneer de auto al een tijdje uit productie is. De Trans Am van Pontiac is daarentegen zeer waardevast. Veel tweedehands Trans Ams zijn mooi onderhouden, prachtig opgeknapt en doen niet onder voor een nieuwe. Dat heeft natuurlijk ook te maken met die enorme motor die in wezen niet stuk te krijgen is. De Trans Am levert tussen de 82 en 250 pk, afhankelijk van welk type je aanschaft. Je krijgt al snel het gevoel dat je meespeelt in Smokey and the Bandit, de film waarin deze auto een hoofdrol speelde. Zeker wanneer het lukt een GTA te bemachtigen, de 5,7 liter 8 cilinder variant. Welke beoordeling je ook leest, uit alles spreekt liefde voor de auto en steeds weer kom je vijfsterrenbeoordelingen tegen. De Trans Am wordt dan ook vaak als legendarisch betiteld.

Bezitter

Bezitter worden van deze legende is niet niks. Een tweedehands auto kopen doen velen, maar een echte Trans Am Pontiac bezitten maar weinigen. Je koopt een stuk Amerikaanse historie, kracht, schoonheid en stijl. Gelukkig zijn alle onderdelen origineel verkrijgbaar, waardoor de auto zijn waarde blijft behouden. Je koopt dan ook niet zo maar een auto, maar een droom die je voor jezelf waar maakt.