Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
renault-twizy-front

Renault Twizy Z.E.

1 / 3
renault-twizy-front
Renault Twizy Overview
renault-twizy-interieur

Sterke punten

Eigenzinnig Wendbaar voertuig Lichtgewicht

Zwakke punten

Kofferruimte Weinig bescherming tegen weersomstandigheden Scooter noch auto

Renault Twizy Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Renault Twizy, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:0 - 0s
Maximumsnelheid:80 - 80 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):0 - 0 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd): 0
Afmetingen (l/b/h) vanaf:2338 x 1381 x 1454 mm
Portieren:2
Kofferruimte:31 - 180 liter
Aanhangergewicht:203

Speels elektrisch rijden binnen de stad

Een vierwielig voertuig met plaats voor één à twee inzittenden. Niet naast elkaar, wel achter elkaar. Dat is de Twizy en de concurrentie hinkt is ver te zoeken. Dankzij de smalle vorm toont de Twizy zich een ideale stadsklant, hoewel zijn vier wielen anders doen vermoeden

Interesse in een Renault Twizy Z.E.

Renault Twizy Z.E. tweedehands auto
Renault Twizy Z.E. nieuwe auto
Renault Twizy Z.E. dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Speels elektrisch rijden binnen de stad.

Goede redenen

  • Een vierwielig voertuig met plaats voor één à twee inzittenden. Niet naast elkaar, wel achter elkaar. Dat is de Twizy en de concurrentie hinkt is ver te zoeken.

  • Dankzij de smalle vorm toont de Twizy zich een ideale stadsklant, hoewel zijn vier wielen anders doen vermoeden

  • De lichte structuur van de Twizy zorgt ervoor dat het model ook weinig verbruikt.

Belangrijke gegevens

Motoren

De Renault Twizy is volledig elektrisch. Hij kreeg twee vermogensversies mee, zodat hij geschikt is voor zowel in de stad als op de gewestwegen. Met een maximumvermogen van 12 kW en een koppel van 57 Nm lijkt de 80 km/u-versie licht geschoeid maar een voertuig dat maximaal 80 km/u gaat en slechts 474 kilogram weegt hoeft niet zoveel vermogen te hebben. De 45 km/u-versie kreeg overigens slechts 7 pk op de achterwielen. De batterij van de Twizy is bruto 6,1 kWh groot en opladen van 20 naar 80 procent gaat in iets meer dan een uur tijd.

Afmetingen

Veel kleiner moet het niet worden. De Twizy heeft buitenafmetingen van een grote scooter. Met een lengte van slechts 2,33 meter, een hoogte van 1,45 meter en een breedte van 1,34 meter is dit kubusje op wielen makkelijk weg te zetten. Het nadeel is dat de bestuurder zijn knieen amper kwijt kan en dat de koper bijna moet kiezen tussen een extra passagier mee nemen of toch bagage kwijt kunnen. Renault voorzag een bagagevak van 31 liter; er zijn handschoenkastjes bij andere auto’s die even groot zijn.

Varianten

De Renault Twizy is er in twee snelheden; de 45 km/u-versie en de 80 km/u-versie. Beiden bieden ze de keuze tussen drie uitrustingsvarianten: de eerste is de Life, met opties als een panoramisch dak. De tweede heet Intens en omvat opties als metaallak en 13 inch lichtmetalen velgen. Wie de wagen als Cargo bestelt krijgt in de plaats van een tweede zitplaats zomaar even 180 liter aan extra bagageruimte. Alle uitrustingsversies krijgen standaard ook een elektrisch verwarmde voorruit en een airbag voor de bestuurder. De eerste Twizy’s kregen een soort open slagboom als deur, later werd de optie van een volledig gesloten deur aangeboden omdat dat betere bescherming tegen de weersomstandigheden bood.

Prijzen

De Renault Twizy is sinds 2021 uit productie. De nieuwprijzen voor de eerste Twizy’s bedroegen tussen de 7.690 en 8.490 euro, al moest de koper er toen nog wel 50 euro per maand voor de accu bij opleggen.

Op de tweedehandsmarkt telt men nog makkelijk 5.000 euro neer voor een Twizy, afhankelijk van het jaartal. De Twizy’s hebben vooral kilometerstanden die aan motoren en scooters doen denken, slechts een enkeling reed al 70.000 kilometer sinds de aankoop.

Design

Buitenzijde

Opvallend is zo’n Twizy wel, niet in het minst door de smalle bouw en het prominente logo. Daarbij bouwde Renault vooraan ook twee ronde koplampen in en neemt de voorruit met enkele ruitenwisser zowat de hele voorkant in. Zijdelings kan je bijna door de Twizy heen kijken, omdat de deuren praktisch afwezig zijn.

Binnenkant

Veel binnenzijden is er niet aan de Twizy. Er is een stuur en pedalen, er is een regenbestendige zetel and that’s it. De tellerpartij is goed beschut tegen de weersomstandigheden en ook bij donker goed af te lezen.

Veiligheid

De Renault Twizy is geen echte auto en hoeft dan ook niet te voldoen aan de regels voor crashbestendigheid van die auto’s. De Twizy kreeg in 2014 2 sterren voor zijn veiligheid. Dat is niet veel maar als we dat in perspectief plaatsen, doet hij het even goed als andere quadricycles, sommige doen het zelfs een stuk minder goed.

Alternatieven

De Renault Twizy is een quadricycle, een vierwielige brommer feitelijk. Daardoor zouden de concurrenten te vinden moeten zijn bij de Ligiers en Aixams van deze wereld. Tegelijk is de Tizy ook een elektrisch voertuig en daar is bijna geen concurrentie te vinden op de markt. Seat probeerde het met de Minimo, maar die haalde nooit het productiestadium.

FAQ

Is de Renault Twizy nog nieuw te verkrijgen?
Nee, de productie van de Twizy liep van 2012 tot 2021. Wie nu nog een Twizy wil zal zich tot de tweedehandsmarkt moeten wenden.
Wat is de maximale snelheid van de Twizy?
Er zijn twee verschillende versies van de Twizy: de ene heeft 7 pk en haalt 45 km/u in vijf seconden, de andere krijgt 16 pk en rijdt maximaal 80 km/u.
Hoeveel personen kunnen er mee in de Twizy?
De Twizy biedt plaats aan maximaal twee personen, chauffeur inbegrepen. De Twizy Cargo verliest een zitplaats ten voordele van ongeveer 180 liter extra bagageruimte.

Beoordelingen voor Renault Twizy

7 Beoordelingen

4,6