Smart Fortwo te koop: tweedehands en nieuw

Smart Fortwo

Smart Fortwo

In juni 1996 kreeg smart voor dit designconcept, twee jaar vóór de marktintroductie van de smart city-coupé, die nu smart fortwo coupé heet, de Europese designprijs in Maastricht. De smart fortwo verscheen in oktober 1998, maar het destijds al zo vooruitstrevende, innovatieve uiterlijk is ook nu nog op een moderne wijze kenmerkend voor de smart-modellen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosseriekleur

Bij de marktintroductie konden de kopers kiezen uit drie verschillende benzinemotoren met 0,6 liter cilinderinhoud die zich toen al onderscheidden door het variabele motorvermogen tussen 45 en 61 pk. Nu is het palet niet alleen aanzienlijk uitgebreid met de door BRABUS veredelde speciale modellen, maar sinds 2003 biedt smart zelfs de gewijzigde tweede generatie aan met grotere motoren aan.

Bovendien rolde in maart 2000 de eerste fortwo cabrio van de band, die opnieuw zijn eigen aanhang kreeg en een hele nieuwe markt opende. Kort daarvoor, in december 1999, werd ook de fortwo CDI als eerste smart dieselmodel geïntroduceerd. De smart fortwo wordt in vier verschillende standaarduitvoeringen aangeboden: het "eenvoudige" basismodel pure, de trendy sportieve uitvoering pulse, de luxueuzere versie passion en de al eerder genoemde, door BRABUS veredelde varianten. Verder zijn er nog talrijke speciale modellen, zoals de smart fortwo crossblade, de smart fortwo camouflage of de in februari 2006 verschenen smart fortwo grandstyle.

Beoordelingen voor Smart Fortwo

321 Beoordelingen

4,5

Technische gegevens van de Smart Fortwo

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens