Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
rolls-royce-l.jpg

Rolls-Royce

Rolls-Royce

Vind het model dat bij je past.

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Met de verkoop aan BMW breekt vanaf 1998 een nieuw tijdperk aan voor Rolls-Royce

Toen de autoafdeling van het Britse technologieconcern Rolls-Royce in 1998 opgesplitst werd, brak er voor de twee hierin verenigde traditierijkste automerken van Groot-Brittannië een nieuw tijdperk aan. Het Duitse Volkswagen-concern nam de rechten van Rolls-Royce dochter Bentley over en ontwikkelde hieruit met nieuwe modellen een gedecideerd sportieve luxe afdeling. BMW begon vanaf 2002 met het hoofdmerk Rolls-Royce aan een nieuwe productie van sedans, coupés en cabriolets uit de hogere klasse en liet deze voorts met de hand als exclusieve, op kleine schaal geproduceerde series produceren. Zo bleven zij trouw aan de traditie die sinds de oprichting van het bedrijf in 1904 door Henry Royce en Charles Rolls bestond, om de duurste in serie geproduceerde modellen ter wereld aan te bieden.Met de Silver Ghost wordt Rolls-Royce het symbool voor luxeDe legende van de Britse luxe autoproducent begon in de eerste decennia van de twintigste eeuw met een in 1906 geïntroduceerde serie die onder de benaming Silver Ghost bekend werd. Langlevend, stil en luxueus: dat waren toen al de kenmerken die tijdgenoten met een Rolls-Royce uit dit vroege tijdperk verbonden. Al snel werd het ver omhoog stekende radiatorrooster met de "Spirit of Ecstacy" gedoopte vrouwengestalte erop het handelsmerk van de voertuigen. De auto’s verkregen hun uitgestrekte carrosserieën en hun luxe individuele interieuruitrusting van bedrijven die samenwerkten met de op de bouw van motoren en chassisen gespecialiseerde onderneming Rolls-Royce.

De sedans van Rolls-Royce

Continuïteit in de modelpolitiek speelde voor Rolls-Royce altijd een grotere rol als voor de meeste autoproducenten. Lange modelcycli en gematigde modificaties bij het modelonderhoud waren dan ook kenmerkend voor de geschiedenis van de onderneming. Zo werd de Rolls-Royce Phantom als topmodel met slechts korte onderbrekingen van 1925 tot 1991 in zes generaties gebouwd voordat BMW zijn eerste eigen Rolls-Royce bouwserie weer deze naam gaf. Onder de Phantom stonden de sedans uit de Silver-serie van Rolls-Royce, die in 1949 met de Rolls-Royce Silver Dawn en de sedans uit de serie Rolls-Royce Silver Wraith geïntroduceerd werden. Daarna bepaalden vanaf 1955 de Rolls-Royce Silver Cloud, Silver Shadow, Silver Spirit, Silver Spur en zijn tot 2002 gebouwde opvolger Silver Seraph decennia lang het merkimago van de producent, voordat BMW in 2003 met een nieuwe generatie van de Rolls-Royce Phantom de sedan collectie vernieuwde. In 2010 volgde een kleiner V12-model dat met sportieve bi-turbo techniek een ander soort klanten voor zich moest winnen.

De coupés en cabriolets van Rolls-Royce

Nadat de luxe Britse autofabrikant zich decennia lang vooral op representatieve sedans voor een chauffeurs clientèle geconcentreerd had, presenteerde hij midden jaren ‘70 met de Rolls-Royce Camargue een coupé waarvan het Italiaanse design een ander publiek aan moest spreken en het imago van het merk verjongen moest. De coupé-collectie werd nog uitgebreid met de Rolls-Royce Corniche, die tot 2002 ook als cabriolet aangeboden werd. Onder regie van BMW werd op basis van de sedan Phantom vanaf 2007 een cabriolet en een jaar later de coupé-versie van de Rolls-Royce Phantom op de markt gebracht.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen