Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
rolls-royce-ghost-l-01.jpg

Rolls-Royce Ghost

1 / 4
rolls-royce-ghost-l-01.jpg
rolls-royce-ghost-l-02.jpg
rolls-royce-ghost-l-03.jpg
rolls-royce-ghost-l-04.jpg

Rolls-Royce Ghost Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Rolls-Royce Ghost, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:4.9 - 4.9s
Maximumsnelheid:250 - 250 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):317 - 317 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):13.6 - 13.6 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:5399 x 1948 x 1550 mm
Portieren:4
Kofferruimte:490 - 490 liter
Aanhangergewicht:400

De Rolls-Royce Ghost wordt in 2009 als instapmodel gepresenteerd

Eind jaren '90 vond er een biedrace plaats tussen de Duitse autofabrikanten Volkswagen en BMW om de traditionele Britse autofabrikant Rolls-Royce met zijn merken Rolls-Royce en Bentley. Deze eindigde met onenigheid over de rechten op de merken, logo's en namen waarna een schikking werd getroffen. Lees meer

Interesse in een Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost tweedehands auto
Rolls-Royce Ghost nieuwe auto
Rolls-Royce Ghost dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Beide luxe merken werden op dat moment van elkaar gescheiden. Zowel BMW als VW moesten nu strategieën voor de toekomst van hun nieuw aangekochte merken ontwikkelen. Terwijl Volkswagen vasthield aan het sportieve imago van Bentley, ontwierp BMW een representatieve voertuigfamilie om het nieuwe topmodel Rolls-Royce Phantom heen, welke bestond uit een sedan, coupé en cabriolet. Wat in de collectie van Rolls-Royce nog ontbrak was een kleinere en minder dure sedan. In 2009 werd dit instapmodel als Rolls-Royce Ghost op de markt gebracht.

De eerste Rolls-Royce Ghost is vanaf 1906 bepalend voor het imago van het merk

Met de naam Rolls-Royce Ghost gingen de Britten nog verder terug in de Rolls-Royce geschiedenis dan ze bij de naamgeving van de grote sedan Rolls-Royce Phantom hadden gedaan. Terwijl de voorloper van de Phantom nog tot begin jaren '90 in enkele exemplaren geproduceerd werd, moest men stukken verder teruggaan in de geschiedenis om de auto aan te treffen waar de naam van de Rolls-Royce Ghost van afstamt. Deze Rolls-Royce Silver Ghost stamde namelijk helemaal uit het begin van de bedrijfsgeschiedenis. Hij was begin 20e eeuw één van de eerste modellen die bepalend waren voor het imago van Rolls-Royce. De Rolls-Royce Silver Ghost werd van 1906 tot 1925 geproduceerd.

Technisch gezien is de Rolls-Royce Ghost gebaseerd op de BMW 7-serie

Terwijl de Rolls-Royce Phantom eerder aan het traditionele beeld van het merk beantwoorde, moest de Rolls-Royce Ghost vanaf 2009 sportiviteit in de collectie brengen en zo een andere kant van het bedrijf laten zien: de sportieve kant die door de afzondering van het merk Bentley zo'n tien jaar eerder verloren was gegaan. Technisch gezien was de Rolls-Royce Ghost gebaseerd op het platform van de BMW 7-serie uit deze tijd. Het design van de 5,40 meter lange sedan met een wielbasis van 3,30 meter werd ontwikkeld met veel overeenkomsten met de Phantom. Net als dit model was ook de Rolls-Royce Ghost uitgerust met een V12-motor, maar dankzij biturbo-techniek en een prestatievermogen dat verhoogd was naar 420 kW (571 pk) had hij een betere performance.