Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
22FORESTER_12 (1).jpg

Subaru

1 / 9
22FORESTER_12 (1).jpg
22FORESTER_15 (1).jpg
22OUTBACK_M0270BP_25iT-ES_KAJG_BBM_KA(1)(1).jpg
23my-solterra-30.jpg
23my-subaru-brz-20.jpg
23my-subaru-brz-45.jpg
day-28_042.jpg
range-e-boxer_high-005-.jpg
subaru-range-5.jpg

Subaru

Vind het model dat bij je past.

Subaru

Subaru is een Japans automerk dat in 1953 werd opgericht en dat bekend staat voor zijn veilige en praktische modellen met een boxermotor. Vandaag bestaat het gamma uit crossovers en SUV’s, maar vroeger bouwde het merk ook succesvolle sport- en rallywagens. Lees verder

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Specialiteiten van Subaru:

  • Subaru is een van de pioniers van de symmetrische vierwielaandrijving, een techniek die tractie op gladde ondergronden garandeert en die voor meer veiligheid zorgt.
  • Veiligheid is sowieso een paradepaarde van Subaru, dat zijn EyeSight-technologie meestal standaard meelevert op zijn wagens.
  • In het verleden was Subaru vooral bekend dankzij zijn Impreza WRX STi-rallymodellen, die ook de basis vormden voor heel wat populaire sportieve straatmodellen.
  • Subaru maakt gebruik van boxermotoren, die compacter zijn en lager ingebouwd kunnen worden, wat voor een betere stabiliteit zorgt.

Korte geschiedenis van Subaru

Het moederbedrijf van het merk Subaru, Fuji Heavy Industries, heeft zijn oorsprong in de vliegtuigindustrie, maar na de Tweede Wereldoorlog begon het bedrijf zich ook te richten op andere vervoersmiddelen zoals motorfietsen en auto’s. Het eerste Subaru-model was de 1500 uit 1954, maar de kleine 360 uit 1958 is misschien wel bekender. Later nam Nissan een aandeel in het bedrijf, waardoor beide bedrijven nauwer gingen samenwerken qua onderdelen en productie.

In 1999 nam General Motors het aandeel van Subaru over, wat voor gerebadgede modellen als de Saab 9-2X (op basis van de Impreza) opleverde. Meer samenwerkingen stonden op de planning, maar General Motors verkocht zijn aandeel in Subaru ten gunste van Toyota, dat ook vandaag een nauwe band heeft met het merk. De Subaru BRZ en de Solterra zijn bijvoorbeeld gemeenschappelijk ontworpen met Toyota.

Subaru maakt al sinds de jaren ‘60 gebruik van boxermotoren, met de cilinders dwars tegenover elkaar geplaatst zoals ook bij Porsche. Niet veel later, in 1972, begon het merk ook met het aanbieden van symmetrische vierwielaandrijving, wat vandaag ook nog steeds op bijna elk model zit.

Modellen en varianten

Overzicht modellen Subaru per categorie

Het moderne aanbod van Subaru bestaat voornamelijk uit SUV’s en crossovers, met de Solterra als eerste volledig elektrische model. De BRZ is in een zeer beperkte oplage naar België gekomen, maar de productie wordt alweer stopgezet in 2024, dus de plaatsen zijn beperkt.

SUV’s en crossovers

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen in kW (pk) CO2-uitstoot in g/km
XV Crossover Benzine 1,6 tot 2 liter liter 84-110 (114-150) 180
Forester SUV Benzine 2 liter 110 (150) 185
Outback Break Benzine 2,5 liter 124 (169) 193
Solterra SUV Elektrisch - 160 (218) 0

Sportwagens

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen in kW (pk) CO2-uitstoot in g/km
BRZ Coupé Benzine 2,4 liter 172 (234) 197

Prijzen

Nieuwprijzen Subaru

Model Vanafprijs in België in euro incl. btw
XV 25.795
Forester 37.595
Outback 41.595
Solterra 55.745
BRZ 40.995

Tweedehandsprijzen Subaru

Subaru is in België nooit een erg populair merk geweest, en al zeker niet de laatste jaren, vanwege de relatief grote motoren en de hoge CO2-uitstoot, wat ze duur maakt om in te schrijven in ons land. Daardoor is het aanbod aan tweedehandswagens vrij beperkt. Kijk je naar modellen van maximum 5 jaar oud, dan vind je zowat het hele huidige gamma (XV, Forester en Outback) vanaf zo’n 20.000 euro.

Voor niet veel meer geld heb je echter ook al een nieuw exemplaar of een showroommodel. In Nederland is het aanbod wat groter, maar de prijzen liggen niet lager, vooral omdat er bij onze Noorderburen nog een flinke CO2-taks bij de nieuwprijs wordt opgeteld.

Alternatieven voor Subaru

Hoewel Subaru op zich een buitenbeentje is op de Belgische markt, concurreert het wel met generalistische merken als Toyota, Ford, Volkswagen en Hyundai. Je kiest vooral voor Subaru als je waarde hecht aan betrouwbaarheid, veiligheid en de unieke kenmerken die de modellen van het merk hebben (boxermotor, standaard vierwielaandrijving).

Wil je een vergelijkbare rijervaring met een lager verbruik, dan kan het interessant zijn om naar de hybride modellen van Toyota te kijken. Wil je iets meer luxe zonder per se naar een duur premiummerk te gaan, dan heeft Mazda verschillende modellen in de aanbieding.

FAQ

Is Subaru eigendom van Toyota?
Neen, Subaru is geen eigendom van Toyota, maar beide merken werken wel samen voor verschillende modellen als de GR86/BRZ en de bZ4X/Solterra.
Is Subaru betrouwbaar?
Subaru is een van de meest betrouwbare merken op de markt, met een positie in de top 10 bij verschillende tests van het Amerikaanse Consumer Reports.
Is Subaru nog te koop in België?
Ja, Subaru heeft in België vijf verschillende modellen: de XV, Forester, Outbak, Solterra en de BRZ.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen