TVR Chimaera te koop: tweedehands en nieuw

TVR Chimaera

TVR Chimaera

Het Britse automerk TVR is in 1947 opgericht door Trevor (TVR) Wilkinson. TVR is een uiterst succesvol bedrijf, dat lichtgewicht sportwagens met fenomenaal krachtige motoren op de markt brengt. Na een overname in 2004 door een Russische ondernemer, is het bergafwaarts gegaan met het ooit zo florerende bedrijf en heeft het enige tijd op de rand van de afgrond gebalanceerd. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Lichtgewicht sportwagen in 1947 opgericht

In de zomer van 2013 wordt bekendgemaakt dat de Britse zakenman Les Edgar de nieuwe eigenaar van het zieltogende automerk is en dat TVR nieuw leven wordt ingeblazen. Les Edgar wil het historische merk in ere herstellen.

De lange-afstandswagen van de TVR-familie

De TVR Chimaera is een open (convertible) tweezitter, geproduceerd van 1992 tot en met 2003. De sportwagen is uitgebracht met de intentie om de lange-afstandswagen van de TVR-familie te worden. Om die reden is de Chimaera langer en ruimer dan zijn broertje, de TVR Griffith. Ook is de TVR Chimaera net wat zachter afgeveerd, om comfortabel langere afstanden te kunnen afleggen.

Modellen, motoren en varianten

De eigenzinnige TVR Chimaera beschikt over een aluminium V8-motor en is uitgebracht in de volgende modellen: 4.0, 4.0 HC (High Compression), 4.3, 4.5 en 5.0. De aantallen pk's variëren uiteraard per editie, van 250 tot 350 pk. In iedere uitvoering is sprake van bruut vermogen, verpakt in een prachtige open tweezitter en gepaard gaand met een werkelijk fantastisch geluid.

Optioneel kan de Chimaera worden uitgerust met een volledig lederen interieur, een stuurwiel van chroom en hout, stuurbekrachtiging, airconditioning, stoelverwarming en wollen vloerbekleding. Ook kan er voor zevenspaaks Griffith-wielen worden gekozen. Het is een heerlijke auto, uitgerust met allerlei technische snufjes (zoals het openen van de deuren via een knopje onder de spiegels) die dienen om zoveel mogelijk gewicht te besparen ten behoeve van het vermogen.

De TVR Chimaera is en blijft een unieke krachtpatser. Ook tweedehands is het een prachtige sportauto, waar menigeen het hoofd voor omdraait. De auto blijft niet onopgemerkt, alleen al om het fenomenale geluid dat de 8-cilinder motor van deze supercar voortbrengt.

Technische gegevens van de TVR Chimaera

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens