Volvo V50 te koop: tweedehands en nieuw

Volvo V50

Volvo V50

In het voorjaar van 2004 nam de Volvo V40 afscheid en maakte hij plaats voor zijn opvolger: de middenklasse combi Volvo V50. Terwijl de V40 alleen met viercilinder motoren verkrijgbaar was, is de Volvo V50 nu ook met een vijfcilinder motor te krijgen. Daarmee is er nu de keuze uit zeven benzinemotoren (vier of vijf cilinders, met of zonder turbo-oplader) of drie turbodiesel motoren (vier of vijf cilinders). Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Het prestatievermogen van de motoren is bij de Volvo V50 1.6 74 kW (100 pk), bij de Volvo V50 2.4i 125 kW (170 pk) en bij de Volvo V50 T5 162 kW (220 pk).

Wat ook noemenswaardig is, is de hoge veiligheid bij het rijden, het prima comfort en de goede beweeglijkheid die bij de Volvo V50 T5 versie sterk toeneemt. Ook voor de passagiersveiligheid van de Volvo V50 wordt op een typische Volvo manier gezorgd. De Volvo V50 is standaard uitgerust met voorairbags, SIPS hoofd- en schouderairbags, zijairbags voor de bestuurder en bijrijder, het SIPS beschermingssysteem tegen botsingen in de flank, een remassistent, een DSTC-systeem, het intelligente informatiesysteem IDIS, het anti-whiplash systeem WHIPS en gordelsystemen volgens de laatste techniek.

Maar het interieur van de Volvo V50 wordt niet alleen door veiligheid bepaald. Het belangrijkste aan de inrichting is de vrij zwevende middenconsole die het interieur een koele en futuristische uitstraling geeft. Meer plaats op de achterbank zorgt ervoor dat ook grotere personen comfortabel over langere afstanden kunnen reizen. Aangezien het dak van de combi niet zo steil afhelt als bij de sedan is er ook meer hoofdruimte. Helaas zorgt het passagierscomfort er wel voor dat er niet veel plaats overblijft voor de kofferruimte. Deze heeft slechts een volume van 417 liter (maximaal 1.307). Daarmee doet de Volvo V50 op dit punt onder voor concurrentiemodellen zoals de Audi A4 of de BMW uit de 3-serie.