Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Binnenkant autoruit schoonmaken

Autoruiten aan de binnenkant schoonmaken is van groter belang dan men denkt. De autoruit vanbinnen schoonmaken is daarom zeer aan te raden. De binnenruit van de auto schoonmaken draagt hier substantieel aan bij.

Het gebruik van een schoonmaakmiddel als Glassex is daarbij verleidelijk. De autoruiten schoonmaken aan de binnenkant met een dergelijk middel kan echter tot strepen leiden. Als de zon op je ruiten schijnt, kan dit erg frustrerend zijn. Een relaxte rijhouding is niet mogelijk als je het gevoel hebt bepaalde elementen niet te zien. De ogen tot spleetjes geknepen en de neus haast tegen het raam gedrukt is een houding die leidt tot stress en aandachtsverlies. Grondig de binnenkant van de voorruit van de auto schoonmaken met een schone doek en wat water draagt bij aan een ontspannen deelname aan het verkeer.

Vette autoruiten zijn mogelijk nog vervelender dan strepen. Er zijn gelukkig verschillende middelen voor het schoonmaken van vet aan de binnenkant van een autoruit. Vetvrije doekjes zijn een oplossing, maar goedkoper is het gebruiken van spiritus of een sopje. Enkele autobezitters hebben nog een andere methode ontdekt, namelijk de ruiten inwrijven met een gepelde ui. Deze groente heeft een ontsmettende en ontvettende werking en de voordelen zijn helder. Het is relatief goedkoop, uien zijn ruim voorhanden in elk huisgezin en het milieu wordt ermee gespaard.

De beste manier van een autoruit schoonmaken aan de binnenkant is gebruikmaken van een schone doek, regenwater en een beetje schoonmaakproduct. Daarbij moet een autobezitter beseffen dat er altijd een zekere belasting van het milieu is bij het aan de binnenkant de autoruit schoonmaken. Schoonmaakmiddelen zitten namelijk vaak in plastic flessen en leidingwater is eerst door een zuiveringsproces gegaan dat veel energie kost. De veiligheid in het verkeer door het garanderen van een goed zicht heeft dus zijn prijs. Maar die is relatief klein en het blijft dus te allen tijde raadzaam over te gaan tot het regelmatig de binnenkant van de autoruit schoonmaken.

Alle artikels

Zo vriezen uw autoruiten niet meer aan

Advies · Auto onderhoud

Winterbanden: ja of nee?

Advies · Auto onderhoud

Interieurverzorging

Advies · Auto onderhoud
Ontdek meer