Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Raamfolie auto aanbrengen

Op een auto raamfolie aanbrengen, gebeurt om verschillende redenen. Bovendien reflecteert het de zon waardoor de auto minder snel zal opwarmen. Een goede voorbereiding is essentieel. Een goedkopere oplossing is het kopen van een rol folie en deze zelf in de juiste maat te knippen.

Een goede voorbereiding is essentieel. Er is voorgesneden folie verkrijgbaar die precies op de ruit past van het automodel. Een goedkopere oplossing is het kopen van een rol folie en deze zelf in de juiste maat te knippen. Maak in dit geval enkele mallen van karton om de folie op de juiste manier te snijden. Snij nooit direct op de autoruit om krassen te voorkomen. Ontvet de ruit eerst zeer grondig met water en een scheut ammoniak.

De autoruitfolie aanbrengen gebeurt bij voorkeur bij een minimale buitentemperatuur van 15 graden en tijdens een zonnige dag. Spuit de ruit goed in met water en een beetje afwasmiddel. Verwijder de beschermende folie zodat de plaklaag vrijkomt. Maak de folie goed nat zodat het tijdens het aanbrengen eenvoudig naar de juiste positie kan schuiven. Dan is het tijd om de raamfolie te plakken op de auto. Bevestig de folie voorzichtig op de goede plaats. Maak de folie weer nat en verwijder met een kleine rubberen wisser het water vanuit het midden naar buiten. Zorg ervoor dat de buitenkant vochtig blijft om beschadigingen door de wisser te voorkomen. De folie moet strak en zonder luchtbellen op de autoruit plakken.

Er zijn wettelijke regels met betrekking tot de lichtdoorlaatbaarheid van een autoruit. Hou hier rekening mee bij raamfolie op de auto aanbrengen. De voorruit moet minimaal 75% lichtdoorlatend zijn. Voor de zijruiten aan de voorkant is de norm 70%. De achterruit en de zijruiten achteraan mogen wel voorzien zijn van raamfolie. De auto moet in dit geval wel beschikken over een rechterbuitenspiegel. Tijdens een verkeerscontrole kan de lichtdoorlaatbaarheid worden gemeten. Indien deze te laag is, zal de folie direct moeten worden verwijderd voordat de bestuurder toestemming krijgt om door te rijden.

Alle artikels

Zo vriezen uw autoruiten niet meer aan

Advies · Auto onderhoud

Winterbanden: ja of nee?

Advies · Auto onderhoud

Interieurverzorging

Advies · Auto onderhoud
Ontdek meer