Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Focus: Verkoop
Focus: Verkoop

Algemene keuring en techniek

Naast een mooi uiterlijk speelt ook het innerlijk, dus de technische kwaliteit van een tweedehandsauto een belangrijke rol. Deze kunt u achteraf vaak niet optimaal aantonen. Het is dan nodig om voor de gehele duur dat de auto in uw bezit was het onderhoud gedetailleerd aan te tonen.

De technische staat van een gebruikte auto kan niet compleet worden doorgelicht aangezien u niet in de motor, transmissie, elektronica en dergelijke kunt kijken. Daarom kunt u beter aan de hand van andere factoren conclusies over de technische kwaliteit van de auto trekken: documentatie over reparaties en reserveonderdelen, regelmatige keuringen en facturen voor toebehoren en accessoires spelen hierbij een belangrijke rol.

Als u documentatie over de onderhoudsgeschiedenis enz. kunt voorleggen, zal ook het vertrouwen van de geïnteresseerde koper in de technische kwaliteit van uw auto toenemen. Een belangrijk bewijs voor de staat van uw auto is de algemene keuring. Hoe recenter deze werd uitgevoerd, des te hoger is uw geloofwaardigheid. Geïnteresseerde kopers beschouwen de jaarlijkse keuring als een soort keurmerk en hechten zeer aan een lange looptijd. Kort gezegd: regelmatig (door de garage) onderhouden auto's behalen niet alleen hogere prijzen, maar worden ook sneller verkocht. Als u hulp nodig hebt bij het zoeken naar een geschikte garage in uw buurt, kunt u hiervoor op onze website terecht.

Alle artikels

De 7 gouden regels

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop

Voertuig verkopen

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop

5 alledaagse auto’s die hun waarde goed behouden

Auto verkopen · Voorbereiden op de verkoop
Ontdek meer