Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Uw eerste auto: welke moet u kiezen?

Uw rijbewijs behaald? Gefeliciteerd! Nu komt het erop aan een auto te kiezen. Hebt u geen idee waar u moet beginnen? Geen probleem: wij hebben enkele ideale auto’s voor beginnende chauffeurs op een rijtje gezet. Uiteraard zijn ze allemaal tweedehands beschikbaar op Autoscout24.

Of u nu een autoliefhebber bent of er gewoon een nodig heeft om u te verplaatsen: uw eerste auto blijft u altijd bij. Het gevoel van vrijheid dat die auto u geeft is niet te beschrijven. Loopt u wat verloren in het uitgebreide tweedehandsaanbod op Autoscout24? Wij schieten u te hulp.

De hipster: Fiat 500

Laat ons even een vooroordeel de wereld uit helpen: de Fiat 500 is een auto voor vrouwen én voor mannen. Het waanzinnig populaire model uit 2007 is een eerbetoon aan de kleine Cinquecento uit de jaren 60. Omdat hij zo populair is, zou u makkelijk het perfecte exemplaar moeten vinden in uw favoriete kleur. De Fiat 500 is er met benzine- en dieselmotoren. Wij raden benzine aan, zeker wanneer u een LEZ binnen moet.

AS24 Eerste auto Fiat 500

De plattelandsjongen: Suzuki Jimny

Wordt de weg naar uw huis modderig bij de eerste regen en woont u tussen twee velden? Dan bent u misschien wel beter af met een terreinwagen. Voor kleine budgetten is er niets beter dan de Suzuki Jimny. Naast een sympathieke snoet beschikt deze Japanner effectief over vierwielaandrijving met reductiebak. Een echte berggeit.

AS24 Eerste auto Suzuki Jimny

De pragmatische optie: Opel Corsa

Beschouwt u een auto louter als een praktisch vervoersmiddel van A naar B en wilt u niet teveel geld uitgeven aan uw eerste auto? Dan is de Opel Corsa ideaal. Omdat hij eveneens populair is, zijn er heel wat exemplaren van. Dat houdt de prijzen best betaalbaar.

AS24 Eerste auto Opel Corsa

De scoutsleider: Renault Kangoo

Wilt u als scoutsleider alle materiaal naar de kampplek vervoeren? Dan is een grote en praktisch ingerichte auto perfect. Ludospaces genre Renault Kangoo, Citroën Berlingo en Peugeot Partner zijn de ideale voorbeelden, met grote koffers en wegklapbare zetels.

AS24 Eerste auto Renault Kangoo

De stadsmus: Smart Fortwo

Met steeds meer beperkingen voor het autoverkeer zijn stadsmensen steeds vaker aangewezen op openbaar vervoer of deeldiensten. Hebt u toch nog steeds een auto nodig, kies dan voor een Smart. Met zijn mini-afmetingen laveert u zo door het verkeer en hebt u geen problemen om te parkeren.

AS24 Eerste auto Smart Fortwo

De sportieveling: Ford Fiesta

Wie graag autorijdt maar zijn rijbewijs niet wil riskeren, is perfect af met de Ford Fiesta. De ST-versie is de heilige graal onder de hot hatches, maar een gewone Fiesta met 1.0-driecilinder levert ook al behoorlijk wat rijplezier.

AS24 Eerste auto Ford Fiesta

De retroliefhebber: Mini One

U had toch niet gedacht dat we de Mini zouden vergeten? De charmante Mini’s zijn helaas ook behoorlijk waardevast. We raden dus aan om te kiezen voor de instapversie One. Hoe mooi en retro ook, met een Mini doet u wel toegevingen op vlak van interieurruimte...

AS24 Eerste auto Mini Hatch

De goedkoopste: Dacia Sandero

Wie slechts weinig geld aan een auto wil of kan geven, kan bijna niet om de Dacia Sandero heen. Deze low-cost Sandero neemt de beproefde technische basis van de Renault Clio over. Kunt u een paar duizend euro bij uw budget doen? Dan rijdt u misschien wel buiten met een nieuwe.

AS24 Eerste auto Dacia Sandero

Alle artikels

Deze 10 auto’s ziet u niet meer terug in 2020

Advies · Auto kopen

Een mild hybrid, wat is dat nu?

Advies · Auto kopen

Een auto kopen op het Autosalon: ja of nee?

Advies · Auto kopen
Ontdek meer