Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren. Gebruikt u toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu om terug te gaan.

Adventum Coupé: Wanneer Range Rover het niet doet…

…Dan doet een ander het wel. Het jonge koetswerkbedrijf Niels van Roij Design pikt vrolijk een project in dat Range Rover vorig jaar tot spijt van velen liet vallen: dat van een driedeurs Range Rover, net zoals de eerste generatie er ook één had.

Nee, je hoeft niet in Italië te zitten om nog een modern koetswerkbedrijf te runnen. Na zijn studies aan onder andere het Royal College of Arts in Londen en zijn eerste stappen in dezelfde Britse hoofdstad, richtte de Nederlander Niels van Roij zijn eigen luxe-carrosseriebedrijf op in zijn thuisland. Zijn bedrijf is nog niet heel erg bekend, maar met één van zijn vorige projecten - een Tesla Model S Shooting Brake - wist hij al flink wat publiciteit te scoren. Nu is er een nieuw project: de Adventum Coupé.

low-res-NvR-LVK 4021

Range Rover SV Coupé Concept

Indien deze auto u bekend lijkt: dat is volkomen normaal. Op het Autosalon van Genève in 2018 stelde Land Rover deze auto al in conceptversie voor. De SV Coupé was bedoeld als driedeursversie van de huidige Range Rover. Daarmee gaf hij een stevige knipoog naar de allereerste Range Rover die in driedeursvorm op de markt kwam in 1970. Pas in 1981 kreeg de Range Rover een vijfdeursvariant. Land Rover plande slechts 999 exemplaren, maar toch sneuvelde het project in januari 2019 om financiële reden.

20200313104532adventum

Volgens de geruchten zou een geïnteresseerde klant toen naar Niels van Roij gestapt zijn om alsnog een Range Rover coupé te realiseren. Daaruit is uiteindelijk deze Adventum Coupé gevloeid, een bijna volledige kopie van de oorspronkelijke concept van Land Rover. Het grootste verschil zit in de achterruit, die in de Adventum minder schuin geplaatst is dan in de concept het geval was.

20200313104427adventum

De wijzigingen zijn diepgaand. De middenpijler schuift een stuk op naar achter en er komen grotere voordeuren aan te pas. Dat is een noodzaak om een vlotte toegang te hebben naar de twee plaatsen achteraan. Natuurlijk krijgt hij een luxe-interieur dat je van een Range Rover verwacht, met zelfs nieuwe opties zoals een teakhout kofferplank.

20200313071205 RR-adventum coupe interior seats

Niels van Roij Design plant slechts 100 exemplaren, wat de Adventum Coupé nog exclusiever maakt dan wat Land Rover beoogde. De basisprijs is 270.000 euro, met inbegrip van de donorwagen. Maar wie individuele opties wil, betaalt vanzelfsprekend meer.

niels-van-roij-design-adventum-coupe

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Mercedes C-111 II: Laboratorium voor alle andere Mercedes’en

Autonieuws

Skoda: Hoe blijft de auto coronavrij?

Autonieuws

VW e-Bulli: Meer dan een stunt

Autonieuws
Ontdek meer