Bericht: Ferrari 250 GTO – Dit is de duurste Ferrari… op een veiling

RM Sotheby’s heeft tijdens zijn veiling in Monterey deze Ferrari 250 GTO verkocht voor 41,6 miljoen euro. Daarmee wordt dit de duurste auto ooit op een veiling verkocht. Al zullen de prijzen waarschijnlijk alleen maar nog verder stijgen.

Deze Ferrari 250 GTO uit 1962 is één van slechts 36 geproduceerde exemplaren, en inmiddels uitgegroeid tot de Heilige Graal van de gefortuneerde oldtimerverzamelaars. In 2014 werd er al eens eentje geveild voor 32,9 miljoen euro, dus de verwachtingen lagen hoog. Om het record te breken, moest de 250 GTO boven 40 miljoen euro gaan. Wat ook gebeurde.

Uiteindelijk duurde de biedingsstrijd 12 minuten, met het winnende bod dat via een tussenpersoon werd geplaatst langs de telefoon. Drie verzamelaars streden om de Ferrari. Bij momenten ging de prijs met een miljoen (dollar) omhoog. Wie de nieuwe eigenaar is, is nog niet bekend. Wel kon er bij de vorige eigenaar van de Ferrari, voormalig Microsoft-softwaredesigner Greg Whitten, een glas champagne af nadat de hamer neerplofte.

Aston en Ford uit Le Mans

Voor RM Sotheby’s werd de over twee dagen gespreide veiling een absoluut succes. Het veilinghuis haalde liefst 135 miljoen euro binnen. Naast de Ferrari was ook het Aston Martin DP215 Grand Touring Competition Prototype uit 1963 een topper. De eerste auto ooit die in Le Mans de grens van 300 km/u brak in de race, werd verkocht voor 18,3 miljoen euro. En de Ford GT40 die derde werd in de Ford een-twee-drie in de 24 Uren van Le Mans in 1966 haalde 8,4 miljoen euro. Eigenlijk een koopje in vergelijking met de Ferrari, en ook iets onder de verwachtingen van het veilinghuis.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer