Bericht: Grote Prijs van België 2018 – Jacky Ickx keert terug in F1

De Grote Prijs van België vindt dit weekend plaats in Spa-Francorchamps. Een levende Belgische legende zakt nog eens af naar ons mooie circuit. Jacky Ickx zal opnieuw achter het stuur kruipen van een F1.

Goed, Jacky Ickx is inmiddels 73 jaar. Hij gaat niet echt de strijd aanbinden met de jonge generatie van Vettel en Hamilton. Jacky Ickx zal zelfs slechts twee rondjes rijden.

Ferrari 312B

Het initiatief komt van de ‘Club des V’, een Brusselse vereniging van autosportliefhebbers die ook wel bekend staat als ‘de kinderen van Michel Vaillant’. Dankzij hen kruipt Jacky Ickx opnieuw in een eenzitter om de vijftigste verjaardag van zijn eerste overwinning in de Formule 1 te vieren. Het was meteen ook de eerste overwinning van een Belg in de F1, in de Grote Prijs van Frankrijk in Rouen in 1968. Ickx zal opnieuw de Ferrari 312B besturen uit 1970, een auto waarmee hij dat jaar drie overwinningen in de F1 versierde. De auto is vandaag eigendom van Paolo Barilla, zelf voormalig F1-piloot en ex-winnaar van de 24 Uren van Le Mans. De auto is gerestaureerd volgens de regels van de kunst, in samenwerking met ingenieur Mauro Forghieri die destijds de 312B ontwierp. Naast Ickx zullen nog verschillende beroemde namen uit de motorsport aanwezig zijn in Spa.

Jacky Ickx en de Ferrari 312B zullen twee demorondjes rijden op het circuit van Spa-Francorchamps in de aanloop naar de Grote Prijs van België 2018. Hij zal stipt om 13 uur rijden. Het hele weekend lang is de wagen te bewonderen in box 42 in de pits.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer