Bericht: Mercedes Concept A Sedan – In het echt in 2019?

Mercedes laat op het Autosalon van Shanghai een concept zien die vermoedelijk snel in productie komt. Zie hem dus veeleer als een zoethoudertje.

Het hoeft niet altijd mysterieus te zijn. Wat we hier zien, is het gezicht van de volgende generatie van Mercedes’ compacte modellen: de A-klasse, B-klasse, CLA, CLA Shooting Brake en ook de GLA SUV. Maar Mercedes geeft hiermee ook aan dat er nog een nieuwe carrosserievariant op komst is.

Vierdeurs

Deze concept heeft de vorm van een vierdeurs berline met klassieke koffer, een carrosserievariant die nog niet was opgenomen in het compacte gamma van Mercedes. Dat bestaat momenteel uit een driedeurs, een vijfdeurs, een vierdeurs coupé en een break. Maar het lijkt binnen de logica te liggen van het merk om alle gaten waar de concurrentie zit, met eigen modellen te dichten. Lees: een concurrent voor de Audi A3 sedan te maken.

Om de parallel tussen de drie merken te beëindigen: bij BMW en Audi heb je tegenwoordig een loep nodig om de verschillen tussen de oude en de nieuwe modellen te kunnen onderscheiden. Niet zo bij Mercedes, want bij de generatiewissel die vermoedelijk eind 2018 of begin 2019 op het programma staat, krijgen de compacte modellen een volledig nieuw gezicht. Dat is expressiever, wanneer we voortgaan op deze concept. Met ‘gemenere’ lichtblokken vooraan, een genereus radiatorrooster dat inspiratie haalt bij de jongste AMG GT C en proporties die spierkracht aan elegantie rijmen.

OK, dit is nog maar de proefversie, maar herinner u nog dat er maar weinig verschillen zaten destijds tussen de concept en de huidige A-klasse. Indien dit u bevalt, moet u alleen nog een tijdje uw ongeduld kunnen verbergen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer