Bericht: Mercedes GLB – Klaar voor het succes

In april was dit nog een concept, maar vandaag is Mercedes klaar om zijn nieuwe compacte SUV te onthullen: de GLB. Hij wijzigt nauwelijks ten opzichte van de concept, maar we krijgen nu wel meer details.

Zoals te verwachten viel, was de concept meer dan zomaar een ideetje. Dat is goed nieuws, want zelfs zonder zijn batterij led-lichten, zijn dakrails en zijn enorme wielen blijft de Mercedes GLB toch stevig wat karakter uitstralen. Dit is een SUV die zich stoer genoeg voelt om zich ook op moeilijk terrein te begeven. En dat is niet alleen maar de uitstraling.

Offroad pack

Het merendeel van de verkoop zal uit ‘gewone’ versies bestaan, maar het valt toch op dat Mercedes toch ook in een echte 4x4-optie voorziet. Naast de vierwielaandrijving (4Matic) kan hij ook het middendifferentieel en het differentieel achteraan vergrendelen. De intelligente led-lichten kunnen bijspringen om specifieke objecten in het veld uit te lichten. Een beetje een kleine G-klasse dus.

7 plaatsen

Maar bij ons wordt het belangrijkste argument van de GLB ongetwijfeld het feit dat hij ook met 7 zitplaatsen komt. De derde rij bestaat uit twee individuele stoelen. De toegang wordt makkelijker gemaakt door de tweede rij 14 centimeter naar voor te schuiven. Deze optie kan je overigens ook gewoon voor de vijfzitter toevoegen. Volgens Mercedes gaat het om echt bruikbare plaatsen helemaal achteraan… tenminste, voor mensen tot maximaal 1,68 meter. Natuurlijk heb je met 7 plaatsen minder koffer ter beschikking. De vijfzitter heeft 560 tot 1.755 liter koffer vrij.

2 benzines, 2 diesels

Bij de lancering, gepland voor de herfst 2019, na het autosalon van Frankfurt, biedt Mercedes 4 motorkeuzes aan. Er is een 1.3 benzine met 163 pk en een 2-liter benzine met 224 pk. Bij de diesels is er de 2-liter, met ofwel 150 pk, of 190 pk. Allen zijn gekoppeld aan zeven- of achttrapsautomaten. 4Matic is uitsluitend verkrijgbaar met de dieselmotoren. De prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Lotus Evija: Grens ligt nu op 2.000 pk

Autonieuws

Autosalon van Frankfurt: Ongezien aantal afzeggingen

Autonieuws

Op bezoek in de FCA Heritage Hub

Autonieuws
Ontdek meer