Bericht: Porsche – Porsche Centre verhuist van Geel naar Limburg

Wie langs de E313-autosnelweg tussen Antwerpen en Hasselt rijdt, kan er niet langs kijken. Ter hoogte van Beringen heeft Porsche er een hypermoderne showroom met werkplaatsen neergepoot.

Deze zet moet toelaten om meer klanten uit Limburg aan te trekken. De eigenlijke verhuis is pas gepland in het voorjaar van 2015. Vanaf dan zal het niet meer ‘Porsche Center Geel’ zijn, maar ‘Porsche Center Limburg’. Voor wie van cijfertjes houdt: de showroomoppervlakte wordt verdrievoudigd tot 1.000 vierkante meter. De werkplaatscapaciteit neemt met de helft toe en het totale prijskaartje van de investering bedraagt 6,1 miljoen euro.

Zeker met de nieuwe Macan in het gamma is Porsche genoodzaakt om in volume uit te breiden. De werkplaats zal 12 bruggen tellen en de 15 bestaande personeelsleden zullen er 8 collega’s bijkrijgen. Die zullen vooral ingezet worden aan de aftersaleszijde.

Antwerpen en Mechelen

Met de verhuis naar Beringen blijft het Porsche Center in de Kempen, maar verschuift de focus naar de bemiddelde Limburger. Niet te vergeten: er is ook nog een Porsche-garage in Antwerpen en eentje in Mechelen.

Voor het gebouw tekende architectenbureau Mamu uit Hasselt, dat vorig jaar al de oplevering deed van de Audi-concessie van Groep Delorge in Hasselt, ook een heuse landmark. De bouwwerken werden uitgevoerd door Edibo.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bugatti Chiron 300+: Ook u kan er één kopen

Autonieuws

Ferrari F8 Spider: De blauwe pil

Autonieuws

Lamborghini Sian: Hybride stier

Autonieuws
Ontdek meer