Bericht: Skoda op Autosalon 2012 – Het heden en de toekomst

Het wonderkind van de VW-groep staat in Brussel met een overzicht van het huidige gamma van het merk, maar ook kan je een blik werpen op de toekomst volgens de Tsjechen.

Zo is er de Citigo, die reeds gelanceerd is in Tsjechië, maar waar wij nog tot de zomer op moeten wachten. Voor wie er nog aan moet worden herinnerd: dat is de Tsjechische versie van de VW Up, de ultracompacte (3,65 meter) stadsauto die VW net in de markt gezet heeft voor een prijs van nog geen 10.000 euro. De Skoda moet nog goedkoper worden. En dankzij het intussen uitstekende imago van Skoda zou hij het volgens ons wel eens beter kunnen doen dan zijn Duitse naamgenoot in de verkoop. Maar daarvoor moeten we dus tot aan de zomer geduld uitoefenen.

Skoda laat ook de toekomst zien in de vorm van de concept MissionL. Die was ook reeds in Frankfurt te zien en is een studie van een compacte berline, die volgens de constructeur zelf ‘bijna klaar is voor productie’. Ook VisionD is aanwezig, die we vorig jaar al in Genève hebben bewonderd. Helaas gaat het hier om een echte stijloefening om weer te geven hoe toekomstige Skoda’s er kunnen uitzien. Jammer, want de hatchback kon ons bekoren.

Tot slot, voor de groene jongens, is er de Octavia Green E-Line. Dit is een volledig elektrisch aangedreven Octavia Combi, waarmee Skoda momenteel experimenteert in Tsjechië. Hij beschikt over 115 pk, 270 Nm en een top van 135 km/u. Het rijbereik bedraagt 150 km. Iets meer dan wat zijn gemiddelde concurrent biedt dus.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Skoda

Klik hier en zoek uw occasie Skoda tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Skoda, en een selectie van tweedehandse Skoda’s.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer