Concept car: Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo – Speelbaar

Nee, hij bestaat niet echt. Je moet de nieuwe Gran Turismo in december aanschaffen om met deze Mercedes AMG Vision Gran Turismo te kunnen rijden. Het voordeel: dat kost je dan minder dan hij in het echt zou kosten.

Gran Turismo (voor Playstation) bestaat 15 jaar en ging daarom voor het nieuwe spel op zoek naar enkele speciale virtuele modellen. Want om duidelijk te zijn, die zullen uitsluitend in Gran Turismo 6 bestaan. Een beetje jammer wel, want deze Mercedes doet wel zin krijgen. Mercedes heeft wel de goede smaak gehad om hem op ware schaal uit te werken, het model dat u hier ziet.

Expressief

Mercedes-designchef Gorden Wagener kon zich volledig laten gaan met waanzinnige proporties, zoals reuzenwielen, enorme vlakken een zeer lange motorkap en een futuristische achterkant. Het radiatorrooster met opvallende ster bestaat niet uit lamellen, maar uit leds. Alles voor de show.

De AMG Vision Gran Turismo duikt op het einde van de carrière van de SLS AMG op. Mercedes heeft net een 'final edition' voorgesteld, al is er nog geen opvolger voor de 585 pk sterke sportwagen. En nee, dit wordt hem dus niet.

Een SLS AMG is niet voor iedereen weggelegd, maar met deze Vision Gran Turismo zal iedereen die het spel in huis haalt dus wel kunnen spelen. Hoewel, de SLS zit vast ook in Gran Turismo.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

De Tomaso P72: Terugkeren in stijl

Mini Cooper SE: Goed voor 200 kilometer

Concours Monaco: Uit de kunst

Ontdek meer