Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

DAB+-radio in de auto verplicht in Europa

Vanaf maandag 21 december wordt DAB+-radio de norm in Europa. Alle nieuwe auto’s moeten er voortaan standaard mee worden uitgerust. Dat bepaalt de Europese wetgeving.

Iedereen die nu een nieuwe auto koopt, krijgt er een klein cadeau bij. De digitale radio DAB+ staat immers niet meer in de optielijst maar verhuist naar de standaarduitrusting. Dat heeft een Europese richtlijn uit 2018 bepaald. Die voorzag een overgangsperiode zodat automerken de nodige veranderingen konden doorvoeren, maar die periode is nu afgelopen.

DAB+ of Digital Audio Broadcasting + is een internationaal systeem voor digitale radio dat vooral gebruikt wordt in Europa en Azië. De digitale ontvangst van radiogolven lost verschillende audiokwaliteitsproblemen op, met minder storingen en frequentieveranderingen vergeleken met de FM-band. Digitaal kan er ook meer informatie over de radiozender worden weergegeven, zoals het nummer dat wordt afgespeeld.

Verschillende merken, zoals Toyota bijvoorbeeld, boden DAB+-radio al standaard aan in al hun auto’s. Voortaan zullen alle constructeurs in Europa dat dus doen. Maar geen paniek: je radio zal ook nog steeds gewoon FM-zenders afspelen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

renault 5 e-tech electric 5

Renault 5 E-Tech is retrofuturisme ten top! (2024)

Autonieuws
Dacia-Spring-2024-facelift 01

Dacia Spring ondergaat metamorfose (2024)

Autonieuws
CUPRA Born VZ 01

Cupra Born VZ smijt 325 pk op tafel (2024)

Autonieuws
Ontdek meer