Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Fiesta ST Edition is extra sportief uit de doos

Ford introduceert een gelimiteerde oplage van haar Fiesta ST. Die “Edition” krijgt onder meer manueel verstelbare dempers en lichtere velgen.

Met de Fiesta ST kan Ford zeggen dat het één van dé plezantste hothatches in haar gamma heeft staan. Met een tot 500 stuks gelimiteerde versie wil de Blauwe Ovaal dat extra in de verf zetten. Die "Edition" is niet enkel uiterlijk vertoon, hij pakt ook technische elementen aan.

2 kg per wiel

Maar laten we voor de goede orde starten met dat uiterlijk vertoon. De Ford Fiesta ST Edition wordt exclusief uitgevoerd in Azuurblauw. Die felle kleur wordt gecomplementeerd door een rist hoogglans zwarte accenten. Denk aan de inserts in de voorbumper, de spoiler en de diffuser aan de achterkant.

Ford Fiesta ST Edition

Eveneens zwart zijn de velgen. Al is er meer aan de hand. Want de 18-duims exemplaren zijn uniek voor deze Edition en halen maar liefst 8 kg (!) van het onafgeveerd gewicht.

Aanpasbare dempers

Met velgen die elk 2 kilogram lichter zijn, vonden de ingenieurs van Ford het ook nodig om de ophanging aan te passen. Specifiek gaat het dan over de dempers die je manueel kan afstellen. Dat moet er voor zorgen dat deze Fiesta ST zich nog beter thuis moet voelen op het circuit… of op de openbare weg.

Ford Fiesta ST Edition

Samen met de nieuwe dempers installeert Ford ook verkorte veren die de Fiesta ST vooraan 15 millimeter lager legt en achteraan 10 millimeter. Het sperdifferentieel uit het Performance-Pack en de 1.5-liter driecilinder met 200 pk tekenen uiteraard ook present. 500 stuks zal Ford van deze Edition gaan maken. 300 stuks daarvan dragen het stuur rechts en zijn voorbestemd voor het Verenigd Koninkrijk, de andere 200 exemplaren zullen verdeeld worden over het Europese vasteland.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Bentley Flying Spur gaat ook aan de V8

Autonieuws

Autosalon Brussel 2021 wordt met een jaar uitgesteld

Autonieuws

Iconisch Rolls-Royce-beeldje mag niet langer licht geven

Autonieuws
Ontdek meer