Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Het dak eraf: BMW M4 Cabrio voorgesteld

Na de Coupé en de Berline heeft BMW nu ook de M4 Cabrio voorgesteld. Die komt er alleen als Competition-versie met xDrive-vierwielaandrijving.

En dat is drie. Na de tweedeursversie en de klassieke vierdeurs rijdt BMW de dakloze variant van de M3 en M4 voor. Binnenkort wordt het rijtje vervolledigd door de M3 Touring. Net als de vorige generatie gaat de cabriolet dus opnieuw als ‘M4’ door het leven. In tegenstelling tot de Coupé en Berline kun je die Cabrio alleen als Competition-versie bestellen én alleen met xDrive. Vierwielaandrijving dus, al is die bij de BMW M-modellen instelbaar, zodat je desgewenst ook alleen de achterwielen kunt aandrijven.

AS24 BMW M4 Cabrio 2021 rijdend achter

Circuitpotentieel

Onder de motorkap zit dus de bekende 3.0 zes-in-lijn met twee turbo’s, goed voor 510 pk en 650 Nm. Het vermogen wordt via een achttrapsautomaat naar de vier wielen gesluist. Daardoor sprint deze nieuwe BMW M4 Cabrio naar 100 km/u in 3,7 seconden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u, maar kan optioneel worden verhoogd naar 280 km/u via het M Driver’s Package. Het M Race Track Pack verhoogt dan weer het circuitpotentieel, met onder meer carbon remschijven, instelbare tractiecontrole en lichtere kuipzetels in carbon.

AS24 BMW M4 Cabrio 2021 interieur

Kilo’s lichter

Kilo’s worden er sowieso bespaard door de overstap naar een stoffen kap. De 4 Reeks Cabrio laat het stalen wegklapbare dak van de vorige generatie achterwege, en bij deze nieuwe M4 Cabrio is dat niet anders. Volgens BMW maakt dat de hele dakconstructie niet alleen 40 procent lichter, maar de compactere plooibare kap wint ook kofferruimte: 80 liter om precies te zijn. De stoffen kap plooit volledig open of dicht in 18 seconden. Al rijdend kan dat tot 50 km/u.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer