Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

McLaren 720S Le Mans brengt ode aan mythische F1

Nee, niet aan de Formule 1-raceklasse, wel aan de McLaren F1 GTR, een raceauto die in 1995 de 24u van Le Mans op haar kop zette.

Dé hypercar tot de komst van Bugatti en Koenigsegg? Dat was de McLaren F1. Een auto die in de jaren 90 grenzen wist te verleggen. Een auto die zijn tijd zo ver vooruit was, dat hij als F1 GTR-racewagen in 1995 de 24u van Le Mans op zijn conto kon schrijven, ook al stond hij niet ingeschreven in de snelste klasse.

Velgen maken de auto

25 jaar na datum vindt McLaren het tijd om die overwinning te eren. Dat doen ze niet met een nieuwe hypercar, wel met een beperkte reeks van de 720S. Die “720S Le Mans” is gelimiteerd tot 50 stuks en kan je herkennen aan enkel opvallende designkenmerken. Zo krijg je de keuze uit twee kleuren: Sarthe Grey of McLaren Orange. Niet toevallig kleuren waarin je ook de F1 kon krijgen.

McLaren 720S Le Mans

De knapste knipoog naar de F1 GTR zijn echter de schoenen van deze 720S. Want de speciale editie krijgt epische 5-spaak velgen die zo van een F1 GTR uit ’95 lijken te komen. Daarnaast krijgt de 720S Le Mans net zoals de F1 een luchthapper op het dak. Koolstofvezel racestoelen en de nodige logo’s maken het plaatje af.

Raceharnas nodig?

Klanten die zin hebben om Le Mans te spelen kunnen trouwen ook nog bij MSO terecht, McLaren’s personalisatie-afdelingen. Die plaatsen met plezier een titanium buis in je 720S zodat je plaats hebt om je zespunt-racegordels aan vast te hangen.

McLaren 720S Le Mans

De productie van deze 720S Le Mans is beperkt tot 50 stuk die allemaal in Europa een klant mogen vinden. Vanafprijs? 254.000 Britse ponden, of zo’n 283.000 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Audi e-tron doet aan sport: e-tron S!

Autonieuws

Land Rover Defender ook als lichte vracht: Defender Hard Top

Autonieuws

Toekomst Autosalon Genève onduidelijk

Autonieuws
Ontdek meer