Ga naar hoofdinhoud
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Mitsubishi trekt handrem op voor Europa: geen nieuwe modellen

Mitsubishi heeft besloten tijdelijk geen nieuwe modellen meer te lanceren in Europa. Het Japanse merk wil zich eerst focussen op belangrijkere markten om zo uit woelig water te geraken.

De autosector zit te midden van een perfecte storm. Want na Brexit en de op til staande strengere emissienormen raast ook het coronavirus over onze aardbol. Het zorgt er voor dat constructeur ongeziene maatregelen nemen om zichzelf te beschermen van het faillissement.

Focus naar het Oosten

Dat is niet anders bij Mitsubishi, een deel van de Renault-Nissan-alliantie. De gehele alliantie liet eerder al weten dat de merken binnen de groep zouden krimpen en zich gaan focussen op specifieke markten. Renault voor Europa, Nissan voor Japan en Mitsubishi voor Zuidoost-Azië.

Mitsubishi Problems Europe

De details van die beslissing sijpelen stilaan naar buiten. Zo heeft Mitsubishi door de focus te verleggen naar Zuidoost-Azië meteen ook beslist haar Europese operatie te bevriezen. Wat er is zal blijven, maar nieuwigheden worden tot een niet nader genoemde datum geschrapt.

Geen nieuwe Outlander PHEV

Treurig nieuws voor Mitsubishi Europa, want de Europese tak keek halsreikend uit naar de nieuwe generatie Outlander en Eclipse Cross facelift. SUV’s die de verkoop op ons continent een serieuze boost zouden geven met dank aan hun plug-inaandrijving.

Mitsubishi Problems Europe

Die modellen zullen dus wel op de internationale markt verschijnen… maar niet in Europa. In één adem laat Mitsubishi ook weten dat de huidige garages operatief blijven. Je kan nog steeds langs voor onderhoud, onderdelen, voor garantie of een nieuwe wagen. Al is "nieuw" op dit moment dus wel relatief.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Golf GTI-vermogen voor Seat Tarraco

Autonieuws

Revolutie bij Renault: nieuwe elektrische R5

Autonieuws

Porsche viert 25 jaar Boxster met speciale editie

Autonieuws
Ontdek meer