Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Nieuwe Kia Sportage gaat voor blits design (2021)

Kia rijdt de vijfde generatie van zijn middelgrote SUV Sportage voor. Die kiest resoluut voor een scherp en sportief ontwerp.

De Kia Sportage is aan zijn vijfde generatie toe. Naar goede Koreaanse gewoonte lost Kia nu alleen nog maar het ontwerp van zijn populaire SUV, dus op exacte cijfers, prijzen en specificaties is het nog even wachten. Maar dat neemt niet weg dat we de Sportage al in vol ornaat te zien krijgen, en dat we dus al eens uitgebreid naar het ontwerp kunnen kijken.

AS24 Kia Sportage 2021 statisch voor

Scherper dan ooit

Hoe lang, breed of groot die nieuwe Kia Sportage geworden is, kunnen we dus nog niet zeggen. Maar scherper en sportiever is hij alvast wel. De Sportage oogt een stuk blitser dan de Sorento en neemt enkele designkenmerken over van de elektrische EV6. Het kenmerkende ‘Tiger Nose’-radiatorrooster is nog steeds aanwezig, maar wordt verder uitgewerkt in een wijd gapende voorkant die geflankeerd wordt door boemerangvormige dagrijlichten.

EV6-interpretatie

In profiel springt vooral het rankere design van de nieuwe Sportage in het oog, zeker vergeleken met zijn wat gezettere voorganger. De hoog oplopende gordellijn doet hem wat blitser en langgerekter ogen, terwijl je voor het eerst op een Sportage voor een contrasterende zwarte dakkleur kunt kiezen. De achterkant lijkt dan weer een wat klassiekere interpretatie van het achtersteven van de nieuwe elektrische EV6. Onmisbaar is intussen ook de doorlopende ledstrook op de achterklep, die de achterlichten met elkaar verbindt.

AS24 Kia Sportage 2021 statisch achter

Opgewaardeerd

Ook het interieur maakt een sprong vooruit, van het wat klassieke opzet van zijn voorganger naar een modern dashboard. Dat wordt gedomineerd door een groot infotainmentscherm, dat naadloos lijkt over te lopen in een digitaal instrumentenpaneel. Meer informatie lossen de Koreanen niet, al mogen we er voorzichtig van op aan dat de Kia Sportage de software, snufjes en het besturingssysteem deelt met zijn neef, de Hyundai Tucson.

AS24 Kia Sportage 2021 interieur

Wachten tot september

Meer informatie over deze nieuwe Kia Sportage, zoals de afmetingen, de motoren enzovoort, zal de komende maanden nog gelost worden. In september lossen de Koreanen alleszins meer informatie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer