Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Bericht

Na het inloggen kun je AutoScout24 nog beter gebruiken.

  • Synchroniseer favorieten
  • Zoekopdrachten opslaan
  • Adverteren

Opel Grandland verliest ‘X’, wint aantrekkingskracht

Ook de Opel Grandland X is toe aan een facelift. Hij ondergaat eveneens een minieme naamsverandering, maar wordt wel een stuk aantrekkelijker.

Sinds Opel is ondergebracht bij de PSA-groep (die nu uiteraard Stellantis heet), wordt het duidelijk welke richting het Duitse merk met de bliksem uit wil. Dat van een aantrekkelijker design, dat geïntroduceerd werd met de GT X Experimental, en dat van een naamgeving zonder ‘X’.

AS24 Opel Grandland facelift 2021 statisch voor

Derde op rij

Want net als de nieuwe Mokka en de gefacelifte Crossland doet ook de grootste SUV uit het Opel-gamma het voortaan zonder ‘X’ in zijn naam. Zeg dus niet langer ‘Grandland X’ maar simpelweg ‘Grandland’. Maar de naamsverandering is niet het enige opmerkelijke bij de facelift van Opels grootste SUV.

Vizor

De Grandland haalt voor zijn facelift namelijk ook visuele inspiratie bij de nieuwe Mokka en gefacelifte Crossland. De grote SUV krijgt eveneens de ‘Vizor’ van de GT X Experimental, het frontpaneel dat het radiatorrooster, het Opel-logo en de koplampen in één vloeiende beweging integreert. Ook achteraan krijgt de Grandland nieuwe lichtblokken en een gewijzigde bumper, en spelt hij zijn naam voortaan volledig uit op de achterklep.

AS24 Opel Grandland facelift 2021 detail achter

Pure Panel

Een andere nieuwigheid zie je in het interieur. Daar werd het dashboard hertekend en duikt nu het zogenaamde ‘Pure Panel’ op. Dat ken je wellicht ook uit de GT X Experimental, de nieuwe Mokka en Crossland en combineert een digitaal instrumentenpaneel en het infotainmentscherm tot één geheel. Naadloos geïntegreerd is een nieuw ‘Night Vision’-systeem, dat in het donker mensen en dieren tot op 100 meter afstand herkent.

AS24 Opel Grandland facelift 2021 interieur

Najaar

Of er onder de motorkap veel wijzigt, zegt Opel niet. Daar ligt de klemtoon nog steeds op de hybridemodellen, de 225 pk sterke Hybrid en 300 pk sterke Hybrid4. Alleszins kun je de gefacelifte Opel Grandland over enkele weken al bestellen, om hem vanaf het najaar bij je dealer terug te vinden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Ford Puma ST Gold Edition: ideetje van sociale media

Autonieuws

Porsche 911 GT3 Touring is de 911 die je moet hebben

Autonieuws

Waterstof in je Defender: Land Rover test prototype

Autonieuws
Ontdek meer