Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Tesla Cybertruck: Revolutionair (opnieuw)

Wanneer u uitgelachen bent na het zien van de Tesla Cybertruck, klaar voor deze bedenking? Eens te meer zet Tesla een segment op zijn kop, nu met de Cybertruck pick-up. Te zot om los te lopen? Wees er maar niet te zeker van.

Ja, we hebben hetzelfde gevoel. WTF is dit? Wat gebeurt er als een vierjarige bij een fabrieksbezoek aan Tesla zijn tekening onder de deur van het designdepartement schuift? Zo kunnen we nog wel even door gaan. Maar in een tijd waarin het bij de klassieke merken steeds moeilijker wordt om een Ford Focus van een BMW 1-reeks te onderscheiden, kunnen we er niet van rond: Tesla doet opnieuw een opmerkelijke intrede in een nieuw segment.

Tesla-Cybertruck-2022-1024-04

Back to the Future

Met zijn uiterlijk doet hij compleet vergeten dat hij volledig elektrisch aangedreven is. Dit is alsof er een nieuwe Back to the Future is, maar deze keer met een pick-up in plaats van een DeLorean. Zie je de Tesla Cybertruck al naast de Ram en de Ford F-150 staan? Maar daar schuilt waarschijnlijk ook het grote probleem voor de Tesla. Dit is een pick-up voor mensen die nog nooit een pick-up hadden, maar nu wel een pick-up willen. De zo al conservatieve eigenaars van een Ram of een F-150 zullen niet snel naar de Tesla-store spurten.

Tesla-Cybertruck-2022-1024-06

6,3 ton slepen

“Pick-ups zijn te lang hetzelfde gebleven”, stelde Tesla-baas Elon Musk bij de voorstelling. In zijn krachtigste vorm, met drie elektrische motoren, zou de Tesla Cybertruck in de VS 6,3 ton mogen slepen. De basisversie krijgt maar één elektrische motor die een rijbereik van 400 kilometer moet opleveren, en een sleepvermogen van 4,5 ton. Die komt op de markt voor 40.000 dollar in de States. Eind 2021 komt hij in de States op de markt, Elon Musk beweert dat hij al 200.000 voorbestellingen heeft van mensen die een voorschot van 100 dollar betaalden. Er zal wel nog een en ander moeten herbekeken worden, want tijdens de voorstelling bleken de onverwoestbare ruiten tijdens een demonstratie allesbehalve onverwoestbaar. Waarna het aandeel van Tesla meteen onderuit ging.

cyber-truck-3

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Brits bedrijf bouwt je BMW M3 CSL om naar handbak

Autonieuws

Betekent ongeluk met Duitse Tesla einde van touchscreens in auto’s?

Autonieuws

Mercedes T-Klasse: Familiebusje komt zo

Autonieuws
Ontdek meer