Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Quad Suzuki motoren te koop: tweedehands en nieuw

Quad Suzuki

Naast auto’s, buitenboordmotoren en motorfietsen produceert het in 1909 opgerichte Japanse bedrijf Suzuki ook hoogwaardige quads. De eerste modellen waren de in 1983 uitgebrachte 3-Wheeler ALT 125 en de 4-Wheeler LT 125. In de loop van de volgende jaren volgden er nog zo’n veertien modellen.

Momenteel zijn de Suzuki modellen KingQuad 750AXi Power Steering, KingQuad 750AXi 4 x 4, KingQuad 500AXi, QuadRacer R450, QuadSport Z400/Z en de Quad Sport Z250 verkrijgbaar.

King Quads van Suzuki

Met een cilinderinhoud van 722 cm³ is de KingQuad 750AXi Power Steering (LT-A750XP) een extreem krachtige quad. Hij is uitgerust met een watergekoelde eencilinder viertaktmotor en een groot aantal overige details maken hem bijzonder. Zo beschikt de 307 kilogram zware quad bijvoorbeeld over elektrische stuurbekrachtiging, een blokkeerbaar voordifferentieel, inschakelbare vierwielaandrijving, een trekhaak, een achteruitstand, een cardanoverbrenging, een digitale snelheidsmeter, sperdifferentieel en een automatische warmdraairegelaar. Je kunt er met twee personen op rijden en hij mag beladen worden tot een gewicht van 172 kilogram. Met de relatief grote, 2,12 meter lange, 1,21 meter brede en 1,29 meter hoge quad mag men echter niet op openbare wegen rijden.

De KingQuad 750AXi (LT-A750X) is net als de zojuist beschreven King Quad 750AXi Power Steering een zeer nieuw model. Hij heeft een cilinderinhoud van 493 cm³. Naast dezelfde afmetingen en finesses als het zojuist beschreven voorgangermodel heeft hij bijvoorbeeld een vrijloopfunctie, een klokje, groot licht, waarschuwingslampjes voor het achteruitrijden, voor de koeltemperatuur en de injectie-installatie en een automatische warmdraairegelaar.

De KingQuad 500AXi (LT-A500X) is uitgerust met een goed presterende motor met een cilinderinhoud van 493 cm³. Net als alle KingQuads is ook dit model met zijn lengte van meer dan twee meter en een droog gewicht van meer dan 300 kilogram naar verhouding groot. Verder is hij ook uitgerust met de extra functies die typisch zijn voor de KingQuads van Suzuki.

De wedstrijdquad van Suzuki: Quad Racer R450

De QuadRacer R450 (LT-R450) werd in 2009 door Suzuki ontwikkeld en beschikt over een watergekoelde eencilinder viertaktmotor. De met een startmotor uitgeruste quad heeft een cilinderinhoud van 450 cm³. Het 1,85 meter lange, 1,25 meter brede en 1,29 meter hoge voertuig weeg 188 kilogram en kan probleemloos bereden worden door een persoon met een gewicht van maximaal 110 kilogram. In de QuadRacer R450 is een vijfversnellingsbak zonder achteruitstand geïntegreerd. De QuadRacer R450 is een pure wedstrijdquad, hij wordt niet toegelaten op straat.

Verdere Suzuki quads zonder straattoelating

Het model QuadSport Z400/Z (LT-Z400/Z) is eveneens met een watergekoelde eencilinder viertaktmotor uitgerust. Met 398 cm³ is de cilinderinhoud van deze sportieve quad kleiner dan die van de QuadRacer. Zijn afmetingen bedragen 1,83 x 1,19 x 1,15 meter. De 193 kilogram zware quad kan met nog eens 110 kilogram belast worden. Het Suzuki model QuadSport Z400/Z is uitgerust met een vijfversnellingsbak exclusief achteruitstand. Als puur sportvoertuig wordt ook deze quad niet toegelaten op straat.

Bij de Quad Sport Z250 van Suzuki (die over vijf versnellingen beschikt), vindt de eindaandrijving plaats door middel van een distributieketting. De Quad Sport Z250 met een cilinderinhoud van 246cc heeft anders dan de meeste andere modellen een brugframe uit aluminium en geen buizenframe uit staal. De bijzonderheden van de slechts circa 105 kilogram wegende en relatief smalle Quad Sport RM-Z250 zijn onder andere een batterijloze elektronische Keihin injectie en een aluminiumtank met ingebouwde benzinepomp. Het voertuig start middels een kickstarter.